Як зробити печінковий рулет з сирною начинкою

6 серпня 2020, 17:32
Рецепт апетитної холодної закуски з печінки з творожним сиром

Печінковий рулет з сиром

Незвичайну закуску можна приготувати з зовсім простих продуктів. Печінковий рулет з начинкою з сирного сиру і зелені виходить дуже смачним і ошатним. Це відмінне рішення для святкового столу.

Перед подачею рулет з печінки слід добре охолодити, щоб він тримав форму і легше нарізався.

Реклама

Печінковий рулет з начинкою

Печінковий рулет з сиром

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин + час на застигання

Калорійність:

  • 161 ккал на 100 г

Складові:

  • Печінка – 300 г (краще яловича)
  • Творожний сир – 300 г
  • Ріпчаста цибуля – 150 г
  • Морква – 150 г
  • Сіль, перець і зелень – за смаком
  • Рослинна олія – для обсмажування

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Печінку нарізати невеликими скибочками, цибулю – нашаткувати, а моркву натерти на середній тертці.
  2. Обсмажити в сковороді на олії цибулю до злегка золотистого кольору. Додати до неї натерту моркву, перемішати і продовжувати обсмажувати.
  3. Коли морква з цибулею будуть майже готові, викласти нарізану печінку і знову перемішати. Додати сіль, перець і смажити, помішуючи, приблизно 20-25 хвилин.
  4. Поки печінка смажиться, дрібно нарізати зелень і змішати її з творожним сиром.
  5. Коли печінка буде готова, зняти з вогню і остудити. Потім пропустити через м'ясорубку.
  6. Викласти на тарілку шар печінки товщиною приблизно 3-4 мм. Зверху викласти шар суміші зелені і творожного сиру. Розрівняти, акуратно згорнути в рулет і загорнути в харчову плівку.
  7. Відправити рулет в холодильник на 2-3 години. Після того, як він застигне, нарізати невеликими шматочками – товщиною 1-2 см. ⠀

Корисна порада

Якщо ви не любите зелень, можете її не додавати.

Дивіться відео, як зробити печінковий паштет з коньяком:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати печінковий паштет з журавлиною і горіхами. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької.