Як зробити овочеву ікру з гарбуза і помідорів на зиму

20 листопада 2019, 16:10
Рецепт незвичайної ікри з овочів

Ми звикли готувати овочеву ікру з кабачків і баклажанів. Але не менш смачна закуска виходить з гарбуза і зелених помідорів.

Дивіться відео, як приготувати гарбузовий суп-пюре:

Реклама

Таку овочеву ікру можна подавати разом з хлібом, крекерами, а також їсти разом з макаронами або рисом.

Читайте також:

Реклама

Овочева ікра з гарбуза і зелених помідорів

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 29 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза
  • 500 г зелених помідорів
  • 2 великі цибулини
  • 6 зубчиків часнику
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 2 ст. л. цукру
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Помідори очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками.
  2. Викласти на сито, щоб стік сік. Так само дрібно нарізати гарбуз і цибулю. На розігрітій олії обсмажити до прозорості цибулю. Додати гарбуз і готувати 5 хвилин.
  3. Додати помідори, цукор, яблучний оцет і готувати ще 5-7 хвилин. В кінці приготування посолити і викласти до овочів дрібно нарізаний часник. У холодному вигляді ікра ще смачніша.
  4. За бажанням овочеву ікру можна подрібнити блендером в пюре.

Як заготовити гарбузову ікру на зиму

Якщо плануєте робити заготовку на зиму, гарячу ікру потрібно викласти в попередньо простерилізовані сухі банки, закрити кришками і опустити в гарячу воду по "плечики". Півлітрові банки стерилізувати протягом 20 хвилин, вийняти з води і перевернути догори дном до охолодження.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати конфітюр з гарбуза і апельсинів . "Сьогодні" також ділилися рецептом варення з гарбуза і груш на зиму .