Ми звикли готувати овочеву ікру з кабачків і баклажанів. Але не менш смачна закуска виходить з гарбуза і зелених помідорів.
Дивіться відео, як приготувати гарбузовий суп-пюре:
Таку овочеву ікру можна подавати разом з хлібом, крекерами, а також їсти разом з макаронами або рисом.
Овочева ікра з гарбуза і зелених помідорів
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 29 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза
- 500 г зелених помідорів
- 2 великі цибулини
- 6 зубчиків часнику
- 3 ст. л. соняшникової олії
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 2 ст. л. цукру
- Сіль
Спосіб приготування:
- Помідори очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками.
- Викласти на сито, щоб стік сік. Так само дрібно нарізати гарбуз і цибулю. На розігрітій олії обсмажити до прозорості цибулю. Додати гарбуз і готувати 5 хвилин.
- Додати помідори, цукор, яблучний оцет і готувати ще 5-7 хвилин. В кінці приготування посолити і викласти до овочів дрібно нарізаний часник. У холодному вигляді ікра ще смачніша.
- За бажанням овочеву ікру можна подрібнити блендером в пюре.
Як заготовити гарбузову ікру на зиму
Якщо плануєте робити заготовку на зиму, гарячу ікру потрібно викласти в попередньо простерилізовані сухі банки, закрити кришками і опустити в гарячу воду по "плечики". Півлітрові банки стерилізувати протягом 20 хвилин, вийняти з води і перевернути догори дном до охолодження.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати конфітюр з гарбуза і апельсинів . "Сьогодні" також ділилися рецептом варення з гарбуза і груш на зиму .