Оладки з кульбабою / Фото: Pinterest
З пелюсток кульбаб роблять варення, вино і салати, але мало хто знає, що їх можна додавати в оладки. Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як зробити незвичайні панкейки з кульбабами і медово-квітковим соусом.
Панкейки з кульбабами
Оладки з кульбабою / Фото: Pinterest
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 30 г пелюсток кульбаб
- 100 г борошна
- 0,5 ч.л. розпушувача
- 1 яйце
- 200 мл молока
- 200 г цукру
- 200 г меду
- 100 мл рослинної олії
Спосіб приготування:
- Розбийте в миску яйце, додайте цукор і збийте до однорідного стану.
- Влийте молоко і розмішайте. Поступово всипаючи борошно, замісіть тісто консистенції густої сметани.
- Додайте розпушувач і рослинну олію.
- Всипте пелюстки кульбаби і перемішайте.
- Викладіть тісто ложкою на суху антипригарну сковороду. Переверніть, коли на панкейках з'являться бульбашки.
Як подавати панкейки
Змішайте рідкий мед з пелюстками кульбаб і полийте панкейки.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом цибулевого хліба. Ведучий також показав, як приготувати шоколадну ковбасу з печивом.