Як зробити м'ясний рулет на Великдень з беконом і яйцем

8 квітня 2020, 19:19
Готуємо святковий рулет з фаршу

Рулет з фаршу з беконом

М'ясний рулет з фаршу з яйцем та беконом – смачна і оригінальна страва для святкового великоднього столу.

Ви можете взяти для приготування цього рулету яловичий або змішаний фарш. А якщо хочете зробити рецепт ще дієтичнішим, зробіть фарш з філе курки або індички.

Реклама

М'ясний рулет з яйцем і беконом

Рулет з фаршу з беконом

Час приготування:

Реклама
  • 1.5 години

Калорійність:

  • 193 ккал на 100 г

Складові:

  • 600 г яловичого фаршу
  • 400 г курячого фаршу
  • 400 г бекону
  • 5-6 яєць
  • Половина середнього цукіні або 1 морква
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • рослинна олія
  • 1 ст. л. з гіркою кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. солодкої меленої паприки
  • сіль, мелений чорний перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Відваріть яйця круто, остудіть і почистіть.
  2. Очистіть цибулю і часник, дуже дрібно наріжте. Обсмажте цибулю і часник у двох ложках олії, до м'якості. Посипте паприкою, перемішайте, зніміть з вогню і остудіть.
  3. Змішайте яловичий і курячий фарш зі смаженою цибулею та часником. Натріть цукіні або моркву на середній тертці, додайте до фаршу. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
  4. Змішайте крохмаль зі 3 ст. л. холодної води до однорідності, додайте до фаршу і ще раз дуже ретельно вимісіть.
  5. Змастіть олією форму для кексу, застеліть її тонкими смужками бекону внахліст. Акуратно викладіть зверху приблизно третину м'ясного фаршу.
  6. На фарш в ряд викладіть варені яйця. Зверху розподіліть фарш, що залишився, щільно притисніть. Накрийте вільними краями бекону.
  7. Запікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 40-50 хвилин або до рум'яної скоринки.

Як подавати рулет

Акуратно переверніть готову страву на тарілку. Коли рулет трохи охолоне, розрізати його на порції і подавайте із салатом зі свіжих овочів.

Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий рулет з морквою. "Сьогодні" також ділилися рецептом рулету з болгарським перцем і сиром.