Як зробити кутаби з зеленню та бринзою

22 грудня 2019, 12:50
Кутаби – страва азербайджанської кухні

Кутаби з зеленню і бринзою

Кутаби – це тонкі пиріжки у формі півмісяця з прісного тіста з начинкою. Всередину зазвичай кладуть м'ясо, зелень, гарбуз, зерна граната, сир, цибулю.

Дивіться відео, як приготувати хрусткі бутерброди в лаваші:

Реклама

Ми радимо приготувати кутаби на сковороді з начинкою з бринзи і зелені. Це приголомшлива гаряча закуска, якою варто побалувати домашніх і гостей.

Читайте також:

Реклама

Кутаб з бринзою і зеленню

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 200 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Сіль – 1 щіпка
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Вода – 150 мл

Додатково:

  • Пшеничне борошно – 50 г
  • Курячий жовток – 1 шт.
  • Розтоплене вершкове масло – 50 г

Для начинки:

  • Зелень (кінза, петрушка, кріп, цибуля) – великий пучок
  • Бринза або фета – 400 г

Спосіб приготування:

  1. У широкій мисці змішайте всі інгредієнти для тіста. Воду і масло потрібно наливати поступово.
  2. Замісіть тісто, воно повинно бути однорідним і тугим. Накрийте миску з тістом плівкою або рушником і дайте постояти 10-15 хвилин.
  3. Зелень подрібніть і перемішайте з сиром.
  4. Тісто розділіть на рівні частини і на присипаної борошном дошці тонко розкачайте.
  5. Розподіліть рівномірно начинку по тесту, змастіть один край жовтком, щоб краще склеювалося. Складіть півмісяцем кутаб, притисніть краю виделкою і обріжте зайве.
  6. Розігрійте сковороду, обсмажте кутаб на сильному вогні без масла з обох сторін до легкої золотистої.

Як подавати кутаби

Готові кутаби змастіть розтопленим вершковим маслом і подавайте гарячими.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати соковиті чебуреки на заварний тесті . "Сьогодні" також ділилися рецептом слоек з курячим м'ясом .