Як зробити індійські самоси з фруктовою начинкою

29 червня 2020, 18:34
Рецепт смажених пиріжків з абрикосами і яблуками

Самоси на сковороді

Самоси – це пиріжки довільної форми, які дуже популярні на Сході. Для начинки традиційно використовують пряну картоплю, цибулю, горох, сочевицю, м'ясо, курку, але бувають і солодкі варіанти.

Такі пиріжки з яблуками та абрикосами сподобаються і дітям, і дорослим. Навіть якщо у вас не вийде з першого разу зробити рівну косу на шві, вони все одно будуть дуже смачними.

Реклама

Самоси з фруктовою начинкою

Самоси на сковороді

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 194 ккал на 100 г

Складові:

  • Борошно – 200 г
  • Вода – 70-100 мл
  • Цукор – 100 г
  • Яблука – 2 шт.
  • Абрикоси – 5 шт.
  • Вершкове масло – 60 г + 10 г
  • Кориця – до смаку
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.
  • Рослинна олія – 4 ст. л.

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Готуємо тісто. Спочатку втираємо масло (60 г) в борошно пальцями: суміш стає схожа на великі хлібні крихти. Вливаємо воду і місимо тісто на дошці близько 5 хвилин, поки воно не стане однорідним і не буде прилипати до столу. Тісто скроплюємо водою і накриваємо харчовою плівкою або тарілкою, щоб не пересихало. Даємо йому постояти хвилин 45.
  2. Робимо начинку. Яблука і абрикоси (можна взяти й інші солодкі фрукти) миємо і просушуємо. Яблука очищаємо від шкірки і насіння і нарізаємо невеликими шматочками. Абрикоси нарізаємо невеликими кубиками. Вершкове масло (10 г) розтоплюємо у маленькій сковороді і додаємо мелену корицю (можна ще додати і коріандр, але не перестарайтеся – на кінчику ножа). Кладемо на сковороду яблука і абрикоси, перемішуємо і тушкуємо 7-12 хвилин. Рідина на дні повинна повністю випаруватися. Потім знімаємо з вогню і ставимо охолонути. У вже готову начинку додаємо цукор.
  3. Тепер знову повертаємося до тіста – скачуємо його джгутом і нарізаємо шматочками. Кожен шматочок розкачуємо до тонкого довгастого коржа, який розрізаємо посередині на дві рівні частини.
  4. Краї кожного півкола з'єднуємо разом так, щоб вийшов "мішечок" у вигляді конуса. В "мішечок" кладемо холодну начинку, після чого його краї защипуємо косою. На добре розігріту сковороду наливаємо олію і смажимо самоси з двох боків до утворення рум'яної скоринки.

Як подавати самоси

Готові самоси викладаємо на тарілку, даємо їм трохи охолонути і посипаємо цукровою пудрою.

Дивіться відео, як зробити індійський дал з коржиками:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати слойки з яблуками, родзинками і корицею, а також ділилися рецептом пиріжків з ревенем на кефірі.