Як зробити ідеальний форшмак з оселедця

22 січня 2020, 09:06
Найпопулярніший рецепт формака з оселедця

Форшмак з оселедця

Форшмак – це популярна закуска з рубанго оселедця. До її складу також входять: варені курячі яйця, цибуля, білий хліб, вершкове масло або маргарин. Класичний єврейський форшмак готується з додаванням кисло-солодких яблук.

Дивіться відео, як замаринувати оселедець в домашніх умовах:

Реклама

Читайте також:

Форшмак з оселедця з яблуком

Реклама

Час приготування:

  • 15 хвилин + час на вимочування

Калорійність:

  • 180 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 великі слабосолоні оселедця
  • 1 зелене соковите кисло-солодке яблуко
  • 2 варені яйця
  • 2 цибулини шалот або солодкої білої цибулі
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1-2 ч.л. лимонного соку (за смаком)
  • 1 ст. л оливкової олії

Спосіб приготування:

  1. Жирний слабосоленую оселедець очистити від шкіри, обробити на філе, вийнявши всі кістки. Залити молоком і залишити на ніч. Так риба стане набагато ніжніше.
  2. Цибулю подрібнити і за бажанням обсмажити на оливковій олії. Тоді форшмак буде не такий гострий.
  3. Яблуко очистити від шкірки, порізати шматочками.
  4. Скласти в миску оселедець, яйця, яблука, вершкове масло, цибулю. Подрібнити блендером або пропустити через м'ясорубку з дрібною решіткою.
  5. Додати за смаком лимонний сік і ще раз збити.
  6. Поставити готовий форшмак в холодильник, щоб він охолов.

З чим подавати форшмак

Подавати закуску з оселедця можна на тостах, на відварній картоплі або просто намазати на житній хліб.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисна оселедець для здоров'я чоловіків і жінок. "Сьогодні" також писали, як приготувати маринований оселедець .