Як зробити абрикосовий сорбет з мигдалем і лікером

6 липня 2020, 12:26
Готуємо незвичайне домашнє морозиво

Сорбет з абрикосів

Сорбет відмінно освіжає в спеку. На відміну від морозива, він готується без молока і вершків, тому містить менше калорій.

Ми пропонуємо зробити незвичайний домашній сорбет із заморожених абрикосів з мигдалем і лікером амарето. Якщо у вас немає горіхів, замініть їх абрикосовими кісточками.

Реклама

Абрикосовий сорбет з мигдалем і лікером

Сорбет з абрикосів

Час приготування:

Реклама
  • 15 хвилин

Калорійність:

  • 259 ккал на 100 г

Складові:

  • 300 г заморожених абрикосів
  • 1-2 ст. л. цукру
  • 1 жменя мигдалю
  • 1 ст. л. амарето

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Ретельно вимийте абрикоси. Відокремте м'якоть від кісточок. Складіть фрукти щільно в пакет для заморозки і залиште в морозилці на ніч, якщо плануєте робити сорбет на наступний день. З цієї заготовки потім можна буде приготувати десерт в будь-який час.
  2. Заморожені абрикоси складіть в чашу блендера. Додайте цукор, жменю мигдальних горіхів і лікер.
  3. Перебийте всі інгредієнти в блендері. Він повинен працювати 15-20 секунд. Сорбет готовий вже тоді, коли і абрикоси, і мигдаль ще містять нерозбиті невеликі шматочки. Перебивати їх повністю в однорідну масу не потрібно. Важливо не перестаратися і не перетворити сорбет на коктейль.
  4. Сорбет дуже швидко тане, тому цей літній десерт подавати до столу потрібно відразу ж, як тільки він готовий, прикрасивши листочками м'яти або тертим шоколадом.

Корисна порада

Ви можете заморозити залишки сорбета, але перед наступною подачею його потрібно буде також перебити в блендері, бо при мінусовій температурі він закристалізується. Замороження на смак десерту ніяк не впливає.

Дивіться відео, як вибрати фруктове морозиво:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати фруктовий лід "Космополітен" . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом морозива зі смородини і сметани .