Як приготувати печеню з індички з овочами на сковороді

28 січня 2020, 13:49
Рецепт тушкованого філе індички з овочами і сметаною

Тушкована індичка з овочами

Приготування тушкованої індички з овочами триватиме не більше 45 хвилин. Готувати блюдо найзручніше в глибокій сковороді або сотейнику.

Дивіться відео, як зробити оладки з індичкою:

Реклама

М'ясо індички містить невелику кількість жиру. Тому птицю, тушковану з овочевим гарніром, можна включати в раціон навіть при дотриманні дієти.

Читайте також:

Реклама

Тушкована індичка з овочами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 92 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 г філе індички
  • 3 помідори
  • 200 г цвітної капусти
  • 200 г баклажанів
  • 100 г болгарського перцю
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 5 ст. ложок сметани
  • 1 ст. ложка пшеничного борошна
  • Сіль, чорний мелений перець
  • Спеції
  • Свіжа зелень петрушки або кропу

Спосіб приготування:

  1. Філе індички нарізати невеликими порційними шматочками. Додати столову ложку сметани і спеції, перемішати. Залишити на 15-20 хвилин.
  2. Помідори очистити від шкірки і нарізати часточками. Цвітну капусту розібрати на окремі суцвіття. У невеликій каструльці довести воду до кипіння і відварити цвітну капусту протягом двох хвилин. Потім суцвіття відкинути на друшляк, щоб повністю стекла вода. Трохи остиглі суцвіття посипати борошном і перемішати.
  3. Баклажани очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою. Болгарський перець розрізати навпіл і вийняти насіння. Нарізати соломкою.
  4. Ріпчасту цибулю, очищену від лушпиння, тонко нашаткувати півкільцями. На середній вогонь поставити сотейник і розігріти в ньому кілька столових ложок олії.
  5. В олії обсмажити шінкованной цибулю до отримання золотистого відтінку. До цибулі додати філе індички і продовжувати смажити, поки м'ясо не покриється рум'яною скоринкою.
  6. Додати помідори і цвітну капусту. Як тільки овочі обсмажити, додати болгарський перець.
  7. Готувати протягом 5-7 хвилин, періодично перемішуючи інгредієнти. У сотейник покласти сметану, що залишилася.
  8. Блюдо посолити і поперчити за смаком, а також додати спеції і приправи.
  9. Коли соус закипить, зменшити нагрів до мінімуму і закрити сотейник кришкою, залишивши невелику щілину для виходу пара. Якщо соус випаровується надто швидко, можна додати трохи води або рідкої сметани.
  10. Готову страву викласти в порційні тарілки і прикрасити свіжим подрібненим кропом або петрушкою.

Корисна порада

Необов'язково тушкувати індичку саме з цими овочами. Її м'ясо чудово поєднується з білокачанної капустою, картоплею, морквою, спаржею, кабачками.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясо по-французьки з індички з помідорами і сиром. "Сьогодні" також писали, як зробити рулет з індички з чорносливом .