Як приготувати заправку для салату: ТОП-5 рецептів

16 січня 2018, 16:28
Ці смачні і корисні соуси для салатів стануть чудовою альтернативою майонезу

Заправки для салатів. Фото: timolina/Freepik

Заправка – це те, без чого неможливий жоден салат. Хороша заправка може повністю змінити блюдо: зробити смачніше і ароматніше або підкреслити натуральний смак продуктів. А невдала, навпаки, зіпсує непогану задумку.

Гірчично-медова заправка

Реклама

Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • 1/4 склянки діжонської гірчиці
  • 1/4 склянки рідкого меду
  • 1/4 склянки яблучного оцту
  • 1/4 чашки оливкової олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю

Рецепт приготування:

Реклама

Змішати всі інгредієнти в банці з кришкою, що щільно закривається, і добре струснути. Поставити до холодильника мінімум на півгодини перед подачею.

Заправка для салату з зеленню

Фото: pixabay.com

Реклама

Інгредієнти:

  • 3 ст.л. рослинного масла
  • 1 ст.л. винного оцту
  • Сіль, перець
  • Цукор
  • 1 ст.л. дрібно нарізаних пряних трав

Рецепт приготування:

Змішати масло, оцет і трави. Додати сіль, мелений перець і цукор за смаком. До заправки можна додати трохи дрібно нарізаної цибулі.

Класична заправка для салату "Цезар"

Фото: jcstudio / Freepik

Інгредієнти:

  • 1 куряче яйце
  • 1 ч.л. вустерського соусу
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ст.л. оливкового масла
  • Сік половини лимона
  • Сіль, перець
  • Гірчиця

Рецепт приготування:

Довести воду до кипіння, додати яйце кімнатної температури. Варити рівно хвилину, потім перекласти яйце до холодної води, щоб зупинити процес приготування.

Розбити шкаралупу і перелити яйце до чаші блендера. Додати гірчицю, свіжовичавлений лимонний сік і збити масу до однорідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Продовжуючи збивати, поступово влити оливкове і соняшникове масло. Наприкінці додати вустерський соус, спеції і ще раз збити до однорідності. Щоб заправка не розшарувалася, вустерський соус потрібно вливати по одній краплі. Заміною вустерського соусу для салату "Цезар" з курицею може стати бальзамічний оцет.

Поливати таким соусом салат необхідно відразу перед подачею.

Соус "Вінегрет"

Фото: freepik.com

Інгредієнти:

  • 6 ст. л. нерафінованої оливкової олії
  • 6 ст. л. рафінованої олії
  • 2 ст. л. білого або червоного винного оцту
  • 2 ч.л. вишневого або малинового оцту, за бажанням
  • 1/2 ч.л. морської солі
  • Мелений чорний перець

Рецепт приготування:

За допомогою блендера або віночка збити разом всі інгредієнти до стану однорідної маси і перелити до банки. Перед вживанням енергійно потрясти банку і тільки після цього заправляти салат.

Заправка для "Грецького" салату

Фото: jcstudio/Freepik

Інгредієнти:

  • 3 ст. ложки якісної оливкової олії прямого віджиму
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • Сіль, мелений перець
  • Сушені італійські або прованські трави

Рецепт приготування:

Всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати до утворення однорідної консистенції і заправити салат.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами вкусных салатов из свежей капусты.

Дивіться відео, як приготувати салат в половинках авокадо: