Як приготувати запечену свинину з апельсинами

1 березня 2018, 16:48
Подавайте м'ясо разом зі свіжими овочами або салатом

Запечена свинина з апельсинами. Фото: Challenge Dairy

Нескладна, але оригінальна і смачна страва. Вибирайте для її приготування свинячу корейку або вирізку.

Свинина з апельсинами

Реклама

Інгредієнти на 6 порцій:

  • свинина – 1 кг
  • вершкове масло – 40 г
  • апельсиновий сік – 350 мл
  • цедра апельсина – 1 ч.л
  • часник – 1 зубчик
  • чилі в порошку – щіпка
  • орегано (чебрець, розмарин) – щіпка
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

1. Духовку розігріваємо до 180 градусів.

Реклама

2. Свинину миємо, обсушуємо паперовим рушником, натираємо сіллю і перцем, викладаємо до жаротривкої форми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. В окремій каструлі розтоплюємо вершкове масло, вливаємо апельсиновий сік, додаємо терту цедру апельсина, порошок чилі і орегано, дрібно рубаний часник. Добре все перемішуємо і прибираємо з вогню.

Реклама

4. Вливаємо до форми до м'яса підготовлену суміш, запікаємо протягом 1,5 години, часто поливаючи м'ясо соком (приблизно раз на 20 хвилин).

5. Нарізаємо свинину і подаємо разом з соком від запікання як соусом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом свинячих стейків в томатному соусі з овочами. Ми також розповідали, як запекти курячі грудки в беконі.

Дивіться відео, як приготувати плов з морепродуктами: