Як приготувати янтики з м'ясом: покроковий рецепт від Григорія Германа

17 червня 2020, 15:57
Рецепт татарських пиріжків з фаршем

Янтики з фаршем

За своєю суттю, янтики – те ж саме, що і чебуреки. Але їх смажать на сухій сковороді без жиру і відразу ж, гарячими, щедро змащують вершковим маслом. Саме ця особливість і відрізняє їх від традиційних чебуреків .

Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" розповів, як приготувати янтики з фаршем на власній кухні. Покроковий відео рецепт дивіться нижче.

Реклама

Янтик з м'ясом

Янтики з фаршем

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 191 ккал на 100 г

Складові:

  • 350 г борошна
  • 200 мл окропу
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. горілки
  • 300 г м'ясного фаршу
  • 100 г вершкового масла
  • 2 цибулини
  • Сіль, перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Візьміть велику миску, насипте в неї половину борошна.
  2. Помішуючи вінчиком, влийте окріп. Додайте яйце і рослинну олію, посоліть. Влийте горілку і додайте борошно, що залишилося. Замісіть тісто, додавши вершкове масло. Відставте його в сторону на 30 хвилин.
  3. Змішайте сирий фарш з дрібно нарізаною цибулею. Посоліть і поперчіть, перемішайте.
  4. Розігрійте сковороду на сильному вогні.
  5. Тісто дуже тонко розкачайте і виріжте тарілкою кола. Викладіть в центр фарш і складіть навпіл. Притисніть краї виделкою.
  6. Смажте янтики на сухій сковороді з двох сторін до золотистого кольору. Поки вони гарячі, змастіть вершковим маслом.

На замітку

Фарш може бути яловичим, баранячим або курячим, але не свинячим.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чебуреків з м'ясом на сметані і розповідали, як зробити сальвадорські пиріжки з м'ясом від Григорія Германа.