Янтики з фаршем
За своєю суттю, янтики – те ж саме, що і чебуреки. Але їх смажать на сухій сковороді без жиру і відразу ж, гарячими, щедро змащують вершковим маслом. Саме ця особливість і відрізняє їх від традиційних чебуреків .
Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" розповів, як приготувати янтики з фаршем на власній кухні. Покроковий відео рецепт дивіться нижче.
Янтик з м'ясом
Янтики з фаршем
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 191 ккал на 100 г
Складові:
- 350 г борошна
- 200 мл окропу
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1 яйце
- 1 ст.л. горілки
- 300 г м'ясного фаршу
- 100 г вершкового масла
- 2 цибулини
- Сіль, перець
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Візьміть велику миску, насипте в неї половину борошна.
- Помішуючи вінчиком, влийте окріп. Додайте яйце і рослинну олію, посоліть. Влийте горілку і додайте борошно, що залишилося. Замісіть тісто, додавши вершкове масло. Відставте його в сторону на 30 хвилин.
- Змішайте сирий фарш з дрібно нарізаною цибулею. Посоліть і поперчіть, перемішайте.
- Розігрійте сковороду на сильному вогні.
- Тісто дуже тонко розкачайте і виріжте тарілкою кола. Викладіть в центр фарш і складіть навпіл. Притисніть краї виделкою.
- Смажте янтики на сухій сковороді з двох сторін до золотистого кольору. Поки вони гарячі, змастіть вершковим маслом.
На замітку
Фарш може бути яловичим, баранячим або курячим, але не свинячим.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чебуреків з м'ясом на сметані і розповідали, як зробити сальвадорські пиріжки з м'ясом від Григорія Германа.