Як приготувати яблука в карамелі на Хелловін

26 жовтня 2019, 12:25
Без карамельних яблук в Америці не обходиться жодне осіннє свято, в тому числі Хелловін

Яблука в карамелі на Геловін

Приготування карамельних яблук – робота для дорослих, оскільки цукрова маса буде дуже гарячою, але дітям обов'язково сподобається їх є. Це ідеальне частування на Хелловін, який щорічно святкують 31 жовтня.

Дивіться відео, як в Європі і Америці відзначають Хелловін:

Реклама

Читайте також:

Яблука в карамелі на паличках

Час приготування:

Реклама
  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 245 ккал на 100 г

Складові:

  • 4 маленьких яблука з гладкою поверхнею
  • 250 г білого цукру
  • 80 мл води
  • 20 г сиропу глюкози або рідкого меду
  • червоний харчовий барвник
  • кілька крапель лимонного соку
  • дерев'яні шпажки

Спосіб приготування

Реклама
  1. Яблука помити й обсушити. Видалити "хвостики" і увіткнути на їх місце дерев'яні палички.
  2. Всі інгредієнти для карамелі, крім барвника, покласти в сотейник з товстим дном. Чим менше сотейник, тим легше потім буде занурювати яблука.
  3. Нагріти суміш до 130 °С. Якщо у вас немає кулінарного термометра, капніть карамель на охолоджене блюдце. Вона повинна схопитися в тверду, але крихку кульку.
  4. Додати барвник і перемішати. Дати карамелі ще трохи покипіти (вона повинна прогрітися до 170 °С).
  5. Трохи остудити масу і занурити яблука, надіті на шпажки. Якщо яблука не вдалося повністю занурити в карамель, полийте їх зверху за допомогою ложки. Зволікати не можна, оскільки карамель швидко схоплюється.
  6. Готові яблука викласти на деко, застелене пергаментним папером, або на силіконовий килимок. Можна прикрасити цукровими листочками. Дати застигнути.
  7. Із залишків карамелі можна зробити декор або льодяники.

Як прикрасити яблука в карамелі

Після занурення фрукта в розтоплену цукрову масу, його можна вмочити в суху суміш з яскравої кондитерської посипки, кокосової стружки або роздроблених горішків або розтопити в мікрохвильовій печі плитку шоколаду і полити ним десерт.

Хаотичні патьоки чорного і білого шоколаду на блискучій поверхні яблук виглядають дуже стильно і роблять десерт смачнішим.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептами святкових страв на Хеллоуїн. Ми також писали, як приготувати шоколадне печиво у вигляді кішок і кажанів.