Як приготувати домашні віденські вафлі

2 квітня 2019, 08:19
Австрійські (віденські) вафлі відрізняються досить великими розмірами

Віденські вафлі

Справжні віденські вафлі можна з легкістю приготувати на власній кухні. Головною особливістю таких вафель, на відміну від пишних бельгійських або хрустких англійських, є м'якість, легкість і ніжність. Їх часто використовують для приготування пирогів з кремовою начинкою.

Рецепт віденських вафель на йогурті

Реклама

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 1,5 склянки (375 г) звичайного або фруктового йогурту
  • 1,25 склянки (150 г) борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі
  • 100 г вершкового масла, розтопленого

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Розігрійте вафельницу відповідно до інструкції виробника.
  2. Збийте яйця у великій мисці, потім додайте йогурт, борошно, розпушувач, соду, сіль, розтоплене вершкове масло. Перемішайте до отримання однорідної маси.
  3. Вилийте невелику кількість тіста на гарячу вафельницу.
  4. Тісто трохи розійдеться під кришкою.
  5. Випікайте до золотистого кольору.
  6. Подавайте з будь-якими топінгом на свій смак.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сирні вафлі. "Сегодня" також ділилися рецептом смачних вафель на кефірі.

Дивіться відео, чим небезпечні промислові вафлі: