Як приготувати смачну домашню халву

17 серпня 2020, 18:27
Халву з насіння соняшника можна зробити в домашніх умовах

Домашня халва: рецепт з фото

Халва – один з найпопулярніших східних десертів. Вона з'явилася в Ірані ще в V столітті до нашої ери, а потім завоювала серця ласунів Сходу. Найчастіше халву в Україні роблять з соняшнику, а в Туреччині – з кунжуту. Якісна солодкість пластична, добре ріжеться і не розсипається.

Ми розповімо, як зробити смачну домашню халву з насіння соняшнику, цукрового сиропу і збитого яєчного білка.

Реклама

Домашня халва

Домашня халва: рецепт з фото

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 537 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г очищеного насіння соняшника
  • 150 г цукру
  • 1 яєчний білок
  • 70 мл води
  • 1 ст. л. ванільного цукру

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Насіння обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору. Пересипати в миску і остудити.
  2. Викласти насіння невеликими порціями в блендер і перетирати до тих пір, поки не почне виділятися олія і маса не стане однорідною. Знадобиться приблизно 5-7 хвилин перемішування на порцію.
  3. Відокремити яєчний білок від жовтка і збити його до стійких піків.
  4. У невелику каструлю налити воду і додати цукор. Варити на повільному вогні до консистенції карамелі.
  5. Знову збити білок вінчиком і, постійно помішуючи, акуратно влити в нього цукровий сироп по краю ємності, щоб він не потрапив на вінчик.
  6. Додати карамельну масу до пасти з насіння і швидко перемішати, щоб халва не була ламкою. Перекласти халву в форму, щільно утрамбувати і дати охолонути.

Корисна порада

У халву можна додати арахіс або родзинки.

Дивіться відео, як приготувати вареники з халвою:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити солодкий рулет з родзинками, маком та халвою, а також ділилися рецептом повітряного зефіру на желатині.