Як приготувати смачну домашню гранолу на сніданок

16 липня 2019, 17:55
Рецепт корисної домашньої граноли з горіхами і сухофруктами

Домашню гранолу найчастіше подають з йогуртом

Домашня гранола відрізняється від мюслів тим, що вівсяні пластівці для її приготування попередньо запікають у духовці з медом, горіхами і сухофруктами. Зазвичай гранолу подають на сніданок разом з йогуртом, кефіром, молоком або соком.

Дивіться відео, яким має бути ідеальний сніданок:

Реклама

Крім цього, вона добре поєднується з сиром, свіжими фруктами і ягодами; її можна додавати до печива або використовувати як основу для солодких тартів. У щільно закритій ємності домашня гранола зберігатиметься близько двох тижнів.

Домашня гранола з вівсянки з горіхами і сухофруктами

Час приготування: 1 година

Інгредієнти:

  • 2 чашки вівсяних пластівців
  • 1 чашка міксу горіхів і насіння
  • 1 чашка сухофруктів
  • 3 ст.л. рідкого меду
  • 3-4 столові ложки апельсинового соку або води
  • 2 ст.л. оливкової або соняшникової олії

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Горіхи крупно порубати і змішати з вівсяними пластівцями в мисці. За бажанням додати насіння (буде достатньо кількох столових ложок).
  2. З'єднати в чашці мед, апельсиновий сік і рослинну олію.
  3. Додати рідку суміш в миску з вівсяними пластівцями і добре перемішати. Суміш вийде злегка вологою.
  4. Деко застелити пергаментним папером. Викласти гранолу рівним шаром і відправити в розігріту до 160 °С духовку на 30 хвилин або до появи золотистого кольору.
  5. Кожні 5 хвилин гранолу потрібно перемішувати, щоб вона пропеклась рівномірно. За 10 хвилин до кінця приготування додати помиті і обсушені сухофрукти.
  6. Дістати гранолу, повністю остудити і пересипати в банку або контейнер, що щільно закривається.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом мюслів з ягодами від Лізи Глінської. "Сьогодні" також розповідали, чим небезпечні покупні батончики-мюслі.