Як приготувати варення з обліпихи на зиму

8 вересня 2019, 10:55
Густе варення з обліпихи – смачна і корисна заготівля

Обліпиха – це натуральний засіб для підтримки імунітету. До складу цих жовтих ягід входять фітонциди – природні антибіотики, які допомагають при запальних захворюваннях і застуді.

Дивіться відео, як приготувати екзотичне варення:

Реклама

Варення з обліпихи сприяє поліпшенню травлення і прискоренню обміну речовин, завдяки чому людина може схуднути або просто стати здоровішими.

Обліпихове варення на зиму

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

2 кг обліпихи
2 кг цукру
1 склянка води

Реклама

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Ягоди обліпихи добре помити і скласти в каструлю.
  2. Влити воду і поставити на плиту. Довести до кипіння і варити протягом 10-12 хвилин.
  3. Готові ягоди остудити і протерти через сито.
  4. Перелити отриману масу в каструлю і додати цукор. Перемішати і уварити до густої консистенції, близько 20-25 хвилин.
  5. Готове обліпихове варення розлити у чисті баночки. Закатати і дати повністю охолонути в теплі.

Що можна приготувати з обліпихи

Сезон обліпихи починається у серпні і триває до пізньої осені. З цієї ягоди роблять варення, компоти, желе, киселі, мармелад, пастилу, муси і соуси. Чим менше термічна обробка обліпихи, тим більше в ній залишається корисних речовин.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами зігріваючого чаю з обліпихи. "Сьогодні" також писали, як приготувати пастилу з обліпихи.