Як приготувати сирний пиріг з лимонною цедрою і ваніллю

2 вересня 2018, 08:30
Повітряний десерт з сиру на пісочному тісті

Пиріг з сиру. Фото: pixabay.com

Дуже смачний сирний пиріг з тонким ароматом ванілі і лимона. Його можна подавати зі свіжими ягодами, варенням, гарячим шоколадом або чаєм.

Повітряний сирний пиріг

Реклама

Інгредієнти на 6 порцій:

  • Жирний домашній сир – 400 г
  • Вершки (30%) – 300 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Ваніль – 1 стручок або 1 пакетик ванільного цукру
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Цедра 1 лимона

Для пісочного тіста:

  • Вершкове масло – 60 г
  • Борошно – 150 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст.л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Для приготування пісочного тіста в глибокій мисці змішуємо розм'якшене вершкове масло, борошно і цукор. Розтираємо суміш руками, щоб вийшла велика пісочна крихта. Потім додаємо 1 яйце і ще раз все гарненько вимішуємо. Скачуємо в щільну кульку і відправляємо до холодильника на 10-15 хвилин.
  2. Після охолодження розкачуємо тісто тонким шаром, викладаємо на дно форми і відправляємо на 10 хвилин до духовки, розігрітої до 200 градусів.
  3. Після вилучення форми з тістом з духовки злегка придавлюємо тісто долонею (обернувши її рушником), щоб випустити з коржа зайве повітря. Даємо коржу охолонути протягом 10-15 хвилин, а температуру духовки зменшуємо до 170 С.
  4. Охолоджені вершки збиваємо до кремового стану. Спочатку – на низьких оборотах, потім поступово збільшуємо швидкість обертання міксера. Такий спосіб збивання дозволить вершкам довше залишатися в стабільному, щільному стані.
  5. Протираємо сир через сито.
  6. Окремо збиваємо яйця і цукрову пудру до утворення щільної піни.
  7. Тепер до яєць додаємо перетертий сир, ретельно перемішуємо в однорідну масу. Додаємо ваніль і лимонну цедру. До кремової суміші додаємо по ложці збитих вершків і перемішуємо крем від країв миски до центру. Так наша сирна суміш залишиться повітряною. Суміш виливаємо до форми на тісто.
  8. Готуємо пиріг на водяній бані. Для цього форму з коржем щільно обертаємо фольгою і ставимо в глибоке деко (якщо форма силіконова то обертати фольгою не потрібно). У цей лист до середини форми наливаємо гарячу воду.
  9. Випікаємо пиріг 30-40 хвилин при 170 градусах.
  10. Щоб поверхня готового пирога залишилося рівною і після охолодження, відразу, як тільки дістанемо його з духовки і виймемо його з дека з водою, лезом гострого ножа проводимо по всьому колу, відокремлюючи пиріг від стінок форми.
  11. Пиріг охолодити протягом 1-2 годин перед подачею.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ніжного сирного крему з фруктами і пластівцями. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом млинцевого торта з сирною начинкою.

Дивіться відео, як приготувати смачний домашній сметанник:

Реклама