Як приготувати сирну паску: покроковий рецепт від Григорія Германа

14 квітня 2020, 12:45
Рецепт паски з сиру з родзинками і цукатами

Сира сирна паска / Фото: Скріншот із відео

На святковому великодньому столі неодмінно повинна бути сирна паска. Цей десерт готують тільки один на раз на рік: в день Воскресіння Христового.

Покроковий відео рецепт сирної паски від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Сирна паска сира

Сира сирна паска / Фото: Скріншот із відео

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин + час на охолодження

Калорійність:

  • 281 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 кг сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 120 мл сметани
  • 2 ст.л. цукру
  • 100 г цукатів
  • 50 г горіхів
  • 100 г родзинок
  • 1 упаковка ваніліну
  • Сіль

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Візьміть жирний м'який сир. Перетріть його, додайте сметану і продовжите розтирати.
  2. Додайте вершкове масло і перемішайте.
  3. Всипте цукор, цукати, горіхи, родзинки і ваніль. Перемішайте. Сирна маса готова.
  4. Викладіть солодкий сир в форму і поставте в холодильник під гніт мінімум на 10 годин.
  5. Переверніть сирну паску на тарілку і подавайте.

На замітку

Ізюм можна замочити в алкоголі: ромі, коньяку або фруктовому лікері.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати сирну паску з шоколадною глазур'ю . Ми також ділилися рецептом паски від Юлії Висоцької .