Як приготувати тирамісу на 8 Березня

6 березня 2020, 19:10
Готуємо десерт правильно, смачно і з мінімальними витратами

Тирамісу на 8 Березня

Тирамісу – класичний італійський десерт, від якого ніхто не зможе відмовитися. Це божественне поєднання печива савоярді, просоченого кавою, і повітряного вершкового крему.

Читайте також:

Реклама

Свято 8 Березня – чудова нагода приготувати тирамісу на власній кухні. Ніжність і насолода – це слова, які лише злегка можуть передати смак цього десерту.

Тирамісу: класичний рецепт

Тірамісу

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин + час на охолодження

Калорійність:

  • 300 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Маскарпоне – 250 г
  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Цукрова пудра – 75 г
  • Міцна кава – 150 мл
  • Савоярді – 30 шт.
  • Лікер (Амаретто або вершковий) – 60 мл
  • Какао-порошок – 50 г

Дивіться відео, як зробити дієтичний фруктовий мус:

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо віночком маскарпоне доти, доки він не стане м'яким.
  2. Окремо збиваємо жовтки і цукор до отримання світлої і пишної маси.
  3. Збиваємо білки до м'яких піків.
  4. Додаємо збиті жовтки в маскарпоне, акуратно перемішуємо все до отримання однорідної маси, потім по одній ложці додаємо збиті білки і перемішуємо легкими рухами від низу до верху, обережно, щоб зберегти "легкість" маси.
  5. Каву змішуємо з лікером, вмочуємо в каву половину печива. Вмочуємо швидко, то опускаємо і відразу дістаємо, інакше печиво буде занадто мокре. Укладаємо печиво на дно форми.
  6. Викладаємо половину суміші з макарпоне на печиво. Занурюємо печиво, що залишилося, в каву і укладаємо щільним другим шаром на маскарпоне.
  7. Зверху викладаємо другий шар маскарпоне. Охолоджуємо мінімум три години, а краще – на ніч в холодильник.

Як прикрасити тирамісу

Перед подачею просіяти зверху какао (можна тертий шоколад), прикрасити листочками м'яти. Можна зробити "сердечко" з шматочків савоярді або декорувати тирамісу полуницею.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тирамісу з персиками. Крім цього, ми ділилися рецептом тирамісу від Юлії Висоцької.