Як приготувати смачні сирники: ТОП-5 рецептів

12 квітня 2019, 12:02
Здавалося б, приготувати сирники дуже просто. Однак у кожного кулінара є свій фірмовий рецепт

Сир для сирників найкраще вибирати щільний і не дуже жирний. Сирники, приготовані з м'якого, надто ніжного або жирного сиру, вимагають додавання занадто великої кількості борошна або ж будуть розвалюватися при смаженні.

Сирники класичні: рецепт

Реклама

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 2 ст.л. цукру
  • дрібка солі
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 1/4 ст. родзинок
  • 2 ст.л. борошна + для обвалювання

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Розтерти сир з цукром і ваніліном. Додати яйця, родзинки, сіль, борошно і перемішати.
  2. Сформувати 10 невеликих кульок. Обкачати їх у борошні.
  3. Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Викласти кульки на невеликій відстані один від одного, злегка притискаючи зверху долонею. Обсмажити до золотистого кольору з обох боків.

Сирники: рецепт з манкою без борошна

Сырники без муки

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г домашнього сиру
  • 2 яйця
  • 5 столових ложок манки
  • 6 столових ложок цукру
  • 5 г ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Розім'яти сир разом з яйцями, цукром і ваніллю.
  2. Додати манну крупу і добре перемішати.
  3. Вологими руками сформувати сирники і обсмажити їх під кришкою на середньому вогні.

Сирники: рецепт пп для духовки

Інгредієнти:

  • 300 г сиру
  • 2 яйця
  • 2-3 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. манної крупи
  • 1 ст.л. молока
  • 1 ст.л. родзинок

Рецепт приготування:

  1. Залити родзинки гарячою водою на 10-15 хвилин, потім рідину злити.
  2. З'єднати у великій мисці сир, цукор, яйця, родзинки, манну крупу і молоко. Ретельно розім'яти всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
  3. Металеві формочки добре змастити вершковим маслом і викласти сир. Якщо ви використовуєте силіконові формочки, їх досить скропити водою.
  4. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати близько 30 хвилин або до золотистого кольору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Сирники: рецепт простий

Інгредієнти:

  • 400 г сиру
  • 2 яйця
  • 0.5 ч.л. соди
  • 2 ст.л цукру
  • дрібка солі
  • 5-6 столових ложок борошна

Рецепт приготування:

  1. Розтерти сир з яйцями і половиною чайної ложки соди. Додати цукор і дрібку солі. Розмішати.
  2. Додати борошно по столовій ложці, поки не вийде густе тісто, що відстає від виделки. Накрити тісто плівкою і залишити на кілька годин в холодильнику.
  3. Набираючи тісто чайною ложкою, сформувати посипаними борошном руками кульки. Перед смаженням їх потрібно розплющити.
  4. Посмажити сирники до золотистого кольору на розігрітій з олією пательні з обох боків.

Порада: до таких сирників можна подати полуничний соус. Для його приготування збийте ягоди з невеликою кількістю цукру.

Сирники: рецепт зі збитими білками

Інгредієнти

  • 50 мл рослинної олії
  • 1 склянка борошна
  • 75 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 500 г сиру
  • 2 яйця

Рецепт приготування:

  1. Сир перетерти через металеве сито.
  2. Жовтки збити з цукром до кремоподібної текстури.
  3. Змішати жовтки, сир і ванільний цукор.
  4. Білки збити з дрібкою солі і акуратно додати їх в сирну масу. Перемішати рухами від низу до верху.
  5. Висипати борошно на робочу поверхню. Ложкою викласти сирну масу прямо в борошно. Обваляти масу в борошні і акуратно сформувати сирник. Повторити з рештою сиром.
  6. Розігріти сковороду з рослинною олією на невеликому вогні і посмажити сирники з обох боків до рум'яної скоринки.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом дієтичних сирників від Аніти Луценко. Ми також писали, як приготувати безглютенові сирники з рисовим борошном

Дивіться відео, як приготувати унікальні рожеві сирники: