Як приготувати сорбет в домашніх умовах: кращі рецепти

9 червня 2020, 14:27
Ми розповімо, як зробити літній десерт на власній кухні

Домашній сорбет з персиків

Головна відмінність сорбета від іншого холодного десерту – морозива – у відсутності тваринних або рослинних жирів та, відповідно, зайвих калорій. Завдяки цьому він менш калорійний і тому цінується прихильниками здорового харчування.

Як приготувати сорбет вдома? Це просто. Був би холодильник. Також бажано блендер і морозивниця, але вони не є обов'язковими, оскільки існує величезна кількість рецептів, за якими сорбет можна приготувати вручну. Ще потрібна мінеральна вода (для приготування льоду), ну і бажані продукти: фрукти, овочі, сиропи, вино... Головне, щоб все було свіжим і хорошої якості, оскільки в цій страві найважливішим залишається збереження натурального смаку продукту.

Реклама

Полуничний сорбет

Полуничне морозиво з йогуртом

  • 300 г свіжої полуниці, 100 г цукру, половина лимона середнього розміру, 50 мл води

На повільному вогні розчинити у воді цукор і кип'ятити до тих пір, поки на поверхні не почнуть з'являтися бульбашки. Зняти каструлю з вогню. Нехай рідина охолоджується.

Читайте також:

Реклама

Нарізати полуницю на маленькі шматочки, полити їх зверху соком лимона і залишити на кілька хвилин, щоб ягоди просочилися.

Полуницю подрібнити в блендері, з'єднати з охолодженим сиропом і поставити в морозилку. Подавати сорбет прикрашеним шматочками ягід.

Лимонний сорбет

Сорбет з лимонів

Реклама
  • Цедра 1 лимона, дрібно посічена в блендері або протерта на терці, 200 мл води, 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки лимонного соку, 1/2 склянки газованої мінеральної води

Змішати в каструлі цедру лимона, склянку води і цукор. Довести до кипіння, після чого зменшити вогонь. Кип'ятити на повільному вогні протягом 5 хвилин, потім остудити.

Дивіться відео, як вибрати фруктове морозиво:

Змішати лимонний сироп, лимонний сік і мінеральну воду. Вилити в морозивницю і заморозити за інструкцією. Якщо пристрою для виготовлення морозива немає, то можна заморозити сорбет у високій ємності протягом години-півтори, після чого його потрібно вийняти і розмішати. Потім знову поставити в морозилку і розмішувати приблизно раз на годину протягом чотирьох годин. Чим більшу кількість разів розмішаєте сорбет, тим легшою вийде консистенція.

Чорничний сорбет

ягідний сорбет

  • 600 г чорниці, 100 г цукру, 1 ст. л. води і 2 ст. л. соку лимона

З цукру, води і соку лимона зварити сироп і остудити. Заздалегідь заморожену чорницю залити охолодженим сиропом і ретельно все подрібнити в міксері. Після цього сорбет ще на кілька годин поставте в морозилку, а вже звідти – на стіл.

Персиковий сорбет

Домашній сорбет з персиків

  • 1 кг персиків, сік 2 лимонів, 1/2 склянки цукру, 2 л води

Очистити добре дозрілі персики, розрізати на чотири частини і покласти в глибокий посуд. Додати цукор і лимонний сік, залити водою і накрити кришкою.

Окремо розім'яти 4-5 персиків і варити півгодини у воді, після чого процідити через часте сито. Отримане таким чином пюре додати до персиків з цукром, потім поставити на дві години в холодильник.

Подати сильно охолодженим, майже замороженим.

Апельсиновий сорбет

Сорбет з апельсинами

  • 320 мл свіжого апельсинового соку, 1/2 середнього лимона, 100 г цукру, 100 мл води, білок 1 яйця

Зварити сироп з цукру і води і охолодити. Додати в нього апельсиновий сік і сік лимона.

Отриману суміш добре перемішати і в пластмасовій формі поставити в морозильник, коли замерзне – перемішати.

Через півгодини збити білок, додати до суміші. Продовжити перемішувати сорбет у міру його замерзання.

Сорбет екзотичний з манго

Манговий сорбет

  • 4 стиглих плоди манго, 1/2 склянки свіжого апельсинового соку, 1/3 склянки соку лайма, 150 г коричневого цукру

З цукру і води зварити сироп, з соку і м'якоті манго приготувати пюре. Все змішати і охолодити вісім годин в морозилці.

Сорбет з ківі

Сорбет з ківі

  • 6 ківі, 3 ст. л. соку лайма, 3 ст. л. рідкого меду

Особливість цього рецепта – у попередньому заморожуванні фруктів. Скибочки ківі спочатку замерзають в морозилці кілька годин, а потім змішуються в міксері з соком лайма і медом. Подається сорбет відразу після приготування.

Сорбет з малини і шампанського

Малиновий сорбет

  • 2 склянки малини, 1 склянка шампанського, цедра 1 лимона, 2 ст. л. цукру

Змішайте всі інгредієнти і заморозьте протягом 2-3 годин. Періодично діставайте і перемішуйте суміш.

Сорбет бананово-цитрусовий

Фруктовий сорбет

  • 1 кг стиглих, але не потемнілих бананів, 400 г лимонів, 200 г апельсинів, 130 г цукру і 1 стакан яблучного соку

Лимони і апельсини очистити від шкірки і кісточок, подрібнити в блендері, змішати з холодним соком і цукром. Сорбет заморожується шість годин, з двома-трьома перемішування протягом заморозки. При подачі можна прикрасити цедрою цитрусових.

Сорбет з кавуна

Сорбет з кавуна

  • 750 г кавуна, 200 г цукру, 1 лимон, 300 мл води

М'якоть кавуна, попередньо очищену від кісточок, нарізати скибочками, додати сік одного лимона і подрібнити все в блендері.

Закип'ятити воду з цукром, остудити. Фруктове пюре добре перемішати з сиропом.

Кавунову масу вилити в морозивницю і приготувати сорбет. Якщо пристрою для виготовлення морозива немає, то поставте в морозилку і перемішуйте щогодини. Подавати з листочками м'яти.

Спрощений рецепт сорбета

Динний сорбет

Просто заморозьте мангове або динне пюре. Вийде не менш смачно, хоча більше схоже на лід, ніж на морозиво.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фруктовий лід "Космополітен" і ділилися рецептами смачного домашнього морозива.