Як приготувати зігріваючий карі з куркою і картоплею

21 січня 2020, 17:05
Рецепт для ситної зимового вечері

Карі з куркою і картоплею

Карі – це не тільки суміш спецій , А й апетитне індійське блюдо. Його зазвичай готують з м'яса (найчастіше курки) і овочів. Зустрічаються і веганські версії.

Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:

Реклама

Завдяки великій кількості зігріваючих спецій, це блюдо дуже актуально в холоди. Ми поділимося рецептом зимового карі з курки і картоплі.

Читайте також:

Реклама

Карі з куркою і картоплею

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 124 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 500 г курячого філе, дрібно посіченою
  • 1 цибулина, нарізана
  • 3 зубчики часнику, подрібнених
  • 1-2 червоних перчика чилі, подрібнених
  • Імбир, шматочок розміром з великий палець, очищений і натертий
  • 1/2 склянки води або бульйону
  • 1 ст.л. суміші спецій гарам масала
  • 1 ч.л. куркуми
  • 1 ч.л. кумина (зіри)
  • 1 ч.л. меленого коріандру
  • 1 кг картоплі, нарізаного великими шматками
  • 3 середніх помідора, подрібнених
  • 1 стакан зеленого горошку або суміші заморожених овочів
  • Сіль
  • Зелень кінзи або петрушки для подачі

Спосіб приготування:

  1. Розігріти у великій сковороді рослинне масло, обсмажити в ньому подрібнену куряче філе до золотистого кольору. До курки додати подрібнені цибулю, часник і чилі, готувати на середньому вогні хвилин 5 до м'якості цибулі.
  2. Якщо любите не дуже гострі страви, кількість перцю чилі необхідно зменшити.
  3. Додати спеції і тертий імбир, посолити, ретельно перемішати, готувати ще кілька хвилин.
  4. Викласти в сковороду картоплю, залити половиною склянки води або бульйону, зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати хвилин 15 до м'якості картоплі.
  5. Потім додати порізані помідори і горошок або суміш морожених овочів.
  6. Тушкувати карі під кришкою до готовності овочів.
  7. Якщо необхідно, посолити за смаком, побризкати соком лимона або лайма.

Як подавати каррі

Страву можна прикрасити свіжою зеленню. А подавати – з натуральним йогуртом або сметаною.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати карі з курки з кешью за рецептом Даші Малахової. "Сьогодні" також ділилися смажених курячих ніжок в індійських спеціях .