Як приготувати штрудель з вишнею, шоколадом і корицею

27 лютого 2019, 11:10
Рецепт приголомшливого домашнього рулету з вишневим соусом

Штрудель з вишнею і шоколадом

Іноді так хочеться порадувати себе чимось смачним. Якщо ви любите домашню випічку, пропонуємо спекти вишневий штрудель з гірким шоколадом і корицею. Його смак відмінно доповнить ароматний ягідний соус.

Штрудель з вишнею, шоколадом і корицею

Інгредієнти:

  • 250 г листкового тіста дріжджового
  • 300 г вишні (розморозити, сік залишити)
  • 5 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л кориці
  • 20 розтопленого вершкового масла
  • 50 г подрібненого гіркого шоколаду
  • 1 жовток
  • 1 ст.л води

Для соусу:

Реклама
  • Сік від замороженої вишні (близько 200 мл)
  • 1 щіпка кориці
  • 2 ст.л. цукру або за смаком
  • 1 ч.л. крохмалю

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Вишню віджати від зайвого соку. У мисці змішайте вишню з корицею і цукром.
  2. Розігрійте духовку до 180 °С. Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні в майже прозорий пласт завтовшки 2-3 мм.
  3. Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом і рівномірно викладіть зверху вишнево-шоколадну начинку, відступаючи від краю 2 см. Згорніть тісто в рулет і змастіть зверху жовтком, збитим з водою.
  4. Випікайте близько 30 хвилин, до золотистого кольору.
  5. Поки штрудель випікається, приготуйте соус. У сотейнику закип'ятити вишневий сік, додайте цукор, корицю і розведений у невеликій кількості холодної води крохмаль. Варіть 7-10 хвилин до загустіння. Зніміть з вогню, остудіть.
  6. Готовий штрудель подавайте з вишневим соусом і кулькою морозива. Десерт можна за бажанням прикрасити листочками м'яти і цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом холодного штруделя з вишнею. Ми також писали, як приготувати яблучний штрудель з лаваша.

Дивіться відео, як легко очистити ягоди від кісточок:

Реклама