Як приготувати шоколадні капкейки з начинкою

1 вересня 2019, 13:20
Готуємо домашні капкейки з вишнею, марципаном і шоколадним кремом

Капкейки з вишнею і марципаном

Капкейки – це кекси з пишною шапкою крему, найчастіше масляного. Їх часто печуть на дитячі дні народження, сімейні свята і весілля.

Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками і горіхами:

Реклама

У цій статті ми поділимося рецептом смачних домашніх капкейків з шоколадно-вершковим кремом. Готуються вони досить просто, але результат вас обов'язково порадує.

Капкейки: рецепт з вишнею і марципаном

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 250 г вершкового масла кімнатної температури
  • 250 г дрібного цукру
  • 5 яєць
  • 200 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • 50 г какао-порошку
  • 1 стакан вишні
  • 150 -200 г марципану

Для крему:

Реклама
  • 250 г шоколаду
  • 500 мл вершків для збивання

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Збити масло до отримання кремової текстури.
  2. Всипати цукор і збити разом. По одному додати яйця.
  3. Вмішати просіяне борошно, розпушувач і какао.
  4. Потім акуратно додати ягоди.
  5. Викласти тісто в формочки. З марципану скатати кульки і втиснути в центр кожної форми.
  6. Випікати при температурі 180 градусів 30-35 хвилин. Остудити і прикрасити кремом.
  7. Для крему подрібнений шоколад розтопити у водяній бані.
  8. Холодні вершки збити до стійких піків.
  9. Третина збитих вершків обережно перемішати з шоколадом.
  10. Потім цю суміш акуратно перемішати з вершками, що залишилися до отримання однорідної маси.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бананових капкейків з кремом з вершкового сиру.