Як приготувати шашлик зі свинини на мінеральній воді

1 травня 2018, 08:56
Рецепт приготування свинячого шашлику з додаванням цибулі, перцю чилі, лимона і мінеральної води

Шашлик на миіералці. Фото: depositphotos.com

Якщо ви любитель шашликів, то цей рецепт обов'язково вас зацікавить. Мінеральна вода має нейтральний смак, який не змінює смакових якостей м'яса, як наприклад, маринад з оцтом або на основі вина.

Свинячий шашлик на мінералці

Реклама

Інгредієнти:

  • 1,5 свинячого ошийка
  • 400 г цибулі
  • 1 лимон
  • 1 перець чилі
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 300 газованої води
  • мелений чорний і червоний перець
  • сухий орегано
  • сіль

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. М'ясо помити, обсушити і нарізати середніми шматками.
  2. Цибулю почистити, половину нарізати кільцями товщиною 1 см.
  3. У велику миску натерти лук, що залишився, вичавити сік лимона і додати подрібнений перець чилі без насіння. Додати мінеральну воду, рослинну олію і спеції.
  4. Додати шматки м'яса і половинки вичавленого лимона. Перемішати, накрити кришкою і залишити маринуватися на 2 години при кімнатній температурі.
  5. Нанизати м'ясо на шампури, чергуючи з кільцями цибулі. Смажити над вугіллям до готовності м'яса, періодично перевертаючи.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, у скільки обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.

Дивіться відео, як приготувати салат "Цезар" з куркою гриль:

Реклама