Як приготувати найсмачнішу лазанью з м'ясним фаршем

21 квітня 2020, 10:13
Рецепт класичної італійської лазаньї

Обов'язково обговоріть начинку для лазаньї перед тим, як приготуєте її для Близнюків

Апетитна лазанья по-домашньому, з м'ясом і білим соусом, – прекрасна ідея для ситної сімейної вечері. СТрава буде набагато смачніше, якщо ви приготуєте м'ясний фарш самостійно.

Перед подачею лазанью можна прикрасити листочками зеленого базиліка.

Реклама

Лазанья з м'ясним фаршем

Обов'язково обговоріть начинку для лазаньї перед тим, як приготуєте її для Близнюків

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 315 ккал на 100 г

Читайте також:

Інгредієнти:

Реклама

Для основи:

  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 900 г яловичого фаршу
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст.л. борошна
  • 150 мл яловичого бульйону
  • 3 ст.л. томатного пюре
  • 1 ч.л. чебрецю
  • 400 г консервованих томатів шматочками

Для соусу бешамель:

  • 50 г вершкового масла
  • 50 г борошна
  • 750 мл гарячого молока
  • 2 ч.л. діжонської гірчиці
  • 50 г пармезану
  • Сіль і перець

Для лазаньї:

  • 12 листів лазаньї
  • 75 г твердого сиру

Дивіться відео, як зробити пісну лазанью від Володимира Остапчука:

Спосіб приготування:

  1. У великій сковороді розігрійте олію і обсмажте фарш, розбиваючи грудочки лопаткою. Тоді додайте порізані цибулю і часник.
  2. Коли суміш обсмажиться, додайте дві столові ложки борошна, томатне пюре і чебрець, а також консервовані помідори. Добре протушкуйте.
  3. Приготуйте соус бешамель. Для цього розтопіть масло в каструлі, додайте борошно і, помішуючи, готуйте протягом однієї хвилини. Так само помішуючи, поступово влийте туди тепле молоко і тримайте на маленькому вогні до загусання. Додайте діжонську гірчицю, тертий пармезан і добре приправте сіллю і перцем.
  4. Викладіть третину м'ясного соусу рівним шаром у велику, але неглибоку форму для запікання. Зверху полийте його третиною соусу бешамель і накрийте шаром з листів тіста лазаньї. Зверху викладіть третину м'ясного соусу і залийте третиною бешамеля.
  5. Викладіть ще один шар листів тіста. Знову покладіть зверху м'ясний соус і бешамель. А зверху присипте сиром.
  6. Поставте лазанью на шість годин до холодильника, щоб тісто стало м'яким.
  7. Запікайте близько 45 хвилин при температурі 200 °С. Подавайте лазанью на стіл гарячою.

На замітку

Якщо ви не хочете ставити лазанью просочуватися до холодильника, відваріть листи тіста.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для лазаньї в домашніх умовах. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом класичного соусу бешамель для лазаньї.