Як приготувати салат Цезар з креветками

22 грудня 2018, 17:04
Незвичайний варіант Цезаря на Новий рік – зі смаженими креветками і пряною заправкою з соєвого соусу

Салат Цезар з креветками. Фото: pixabay.com

Ми звикли готувати салат Цезар з запеченим курячим філе і яєчної заправкою. Але курку можна замінити креветками, а класичний соус – соєвим маринадом з імбиром і часником.

Салат "Цезар" з креветками

Реклама

 

Складові: 

  • 150 г помідорів чері
  • 7-10 перепелиних яєць
  • 3 шматочки білого хліба або батона
  • 200 г королівських креветок
  • листя салату ромен
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • імбир свіжий
  • оливкова олія
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г пармезану

Рецепт приготування: 

Реклама
  1. Приготувати часникову олію для грінок: видавити часник через прес і додати до нього 2 ст.л. оливкової олії.
  2. Хліб нарізати кубиками або тонкими скибочками. Підсмажити його на сковороді на часниковому маслі до золотистого кольору.
  3. Зробити маринад для креветок. Натерти на тертці імбир і видавити 1 зубчик часнику. Влити соєвий соус. Додати креветки і дати їм настоятися протягом 10-15 хвилин.
  4. Розігріти сковорідку і відправити туди креветки. Полити зверху маринадом. Готувати, поки соус не закипить.
  5. Креветки перекласти на тарілку, а маринад проварити до загустіння. Це буде заправка до салату.
  6. На дно салату порвати листя салату, викласти зверху половинки томатів черрі, розрізані навпіл перепелині яйця, смажені креветки і грінки.
  7. Полити салат заправкою і посипати пластівцями пармезану.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом ролу з салатом Цезар. Ми також писали, як приготувати салат з креветками і авокадо.

Дивіться відео, як приготувати іспанську паелью з креветками: