Як приготувати рибне філе з ананасами та овочами

8 грудня 2019, 12:00
Рецепт риби в кисло-солодкому соусі по-тайськи

Риба з ананасами і овочами по-тайськи

Рибне філе в кисло-солодкому соусі з ананасами та овочами – популярна страва тайської кухні. Незважаючи на великий список інгредієнтів, воно готується дуже просто.

Дивіться відео, як приготувати коропа по-азійському:

Реклама

Щоб заощадити час, вам потрібно буде заздалегідь нарізати всі овочі і приготувати соус. До столу рибу з ананасами найкраще подавати разом з відвареним рисом .

Читайте також:

Реклама

Рибне філе з ананасами

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 200 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1/2 ч.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. води
  • 2 ст.л. рисового або білого оцту
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. рибного соусу
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. подрібненого часнику
  • 1/2 маленької цибулини, крупно нарізаної
  • 1/4 середнього червоного перцю, нарізаного на квадратики зі стороною 1 см
  • 1/2 маленького помідора, нарізаного на квадратики зі стороною 1 см
  • Невеликий свіжий огірок, нарізаний часточки завтовшки 1 см
  • 1 чашка свіжого або консервованного ананаса, нарізаного шматочками зі стороною 1 см
  • 2 ст.л. води
  • 1/2 ч.л крохмалю
  • 1 ст.л. води
  • 500 г рибного філе
  • Відварений рис – для подачі

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішайте томатну пасту, 1 ст.л. води, оцет, лимонний сік, цукор і рибний соус.
  2. Розігрійте масло у великій сковороді на сильному вогні. Додайте часник і обсмажуйте 30 секунд.
  3. Додайте заздалегідь приготовлений соус і, помішуючи, тушкуйте 1 хвилину. Додайте цибулю, перець, помідор, огірок і ананас. Тушкуйте ще 1 хвилину.
  4. Влийте 2 ст.л. води і тушкуйте 1 хвилину.
  5. Розчиніть крохмаль в 1 ст.л. води, додайте в сковороду. Тушкуйте ще 1 хвилину або поки соус злегка не загусне. Зніміть соус з вогню і накрийте, щоб він не охолов.
  6. Обсмажте на грилі або на сковороді рибу. Викладіть рибу на тарілки і полийте теплим соусом. Подавайте відразу разом з вареними рисом.

Як зробити лимонний рис на гарнір

Інгредієнти:

  • 2 чашки рису басматі
  • 4 чашки води
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Цедра 1/2 лимона
  • 1 головка часнику
  • 1 гілочка чебрецю
  • 1 ч. л. морської солі

Спосіб приготування:

  1. Рис промити до чистої води.
  2. Покласти в каструлю мультиварки рис, холодну воду, олію, сік і подрібнену цедру лимона (тільки жовту частину), цілу головку часнику, чебрець і сіль.
  3. Готувати в режимі "Молочна каша", після сигналу вийняти часник і чебрець, рис перемішати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати рибне філе в горіховій паніровці . "Сьогодні" також ділилися рецептом рибного філе в мультиварці .