Як приготувати розсипчастий рис на сковороді

3 березня 2020, 18:43
Щоб рис був розсипчастим, його потрібно попередньо обсмажити в олії

Рис на сковороді

Не знаєте, як правильно готувати рис ? Насправді, способів існує дуже багато. Але найпростіший і смачний варіант – розсипчастий рис на сковороді. Зробити його під силу навіть початківцю кулінарові.

Читайте також:

Реклама

Щоб урізноманітнити блюдо, можна додати в нього заморожені овочі або морепродукти, а також зелень, сухофрукти і різноманітні прянощі.

Розсипчастий рис на сковороді

Рис на сковороді

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 127 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 склянка рису
  • 2 склянки бульйону або кип'яченої води
  • Сіль і спеції за смаком
  • 2 ст. ложки рослинної або оливкової олії

Спосіб приготування:

  1. Спочатку потрібно добре промити крупу. Промивати рис слід до того моменту, поки вода не стане прозорою. Після цього злити всю рідину.
  2. Розігріти сковороду з олією, і помістити туди промитий рис. Обсмажувати протягом п'яти-семи хвилин.
  3. Налити в сковороду з обсмаженим рисом воду або бульйон. Бульйон може бути будь-який, підійде як овочевий, так і рибний, а також м'ясний. Вибір залежить від продукту, з яким він буде подаватися.
  4. Потім додати сіль і спеції за смаком, перемішати і накрити кришкою. Знизити нагрів і готувати протягом 20 хвилин або до готовності.
  5. Коли розсипчастий рис буде готовий, зняти зі сковороди кришку, щоб вийшов пар.

Як подавати рис

Ця страва може бути окремою або подаватися як доповнення до риби, грибів, м'яса.

Дивіться відео, як приготувати італійський пиріг з рисом:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно розігріти рис . "Сьогодні" також писали, як приготувати розсипчастий рис в мультиварці .