Як приготувати пісний гороховий суп: два рецепти для обіду

2 березня 2018, 11:26
Великий піст 2018 року пройде з 19 лютого по 7 квітня

Пісний гороховий суп. Фото: Simple Healthy Kitchen

Псний гороховий суп чудово підходить для лікувального або дієтичного харчування. Горох містить білки, вуглеводи, корисні речовини, що добре засвоюються людським організмом і попереджають виникнення інфарктів, гіпертонічної хвороби.

При приготуванні пісного горохового супу необхідно враховувати кілька секретів.

Реклама

Суп без м'яса зробити смачним здатний навар, який виходить завдяки картоплі і гороху. Також перед тим, як варити суп, приготуйте овочевий бульйон на основі моркви, селери і різних спецій. Саме бульйон зробить гороховий суп смачним навіть в пісному варіанті.

Рецепт пісного горохового супу

Фото: pixabay.com

Реклама

Інгредієнти:

  • 200 г сухого гороху
  • картопля середнього розміру – 4 шт.
  • морква – 1 шт.
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • 2 ст. ложки пшеничного борошна
  • лавровий лист – 3-4 шт.
  • запашний перець – 5 горошин
  • 3 л води – для бульйону
  • рослинна олія – на смак
  • сіль за смаком
  • зелень – петрушка, кріп

Як приготувати:

1. Промийте сухий цілий горох, потім помістіть до миски, залийте холодною водою і відправте до холодильника на ніч.

Реклама

2. До каструлі налийте води, покладіть дрібно порізану цибулю, половинку очищеної моркви, порізану невеликими шматочками, запашний перець горошком і лавровий лист, доведіть до кипіння, а потім варіть близько 30 хвилин.

3. Тим часом помийте, очистіть картоплю, поріжте невеликими кубиками і разом з горохом додайте до супу.

4. Доведіть гороховий суп до кипіння, потім варіть 20 хвилин. Якщо на поверхні утворюватиметься піна, її необхідно зняти ложкою.

5. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно пошинкуйте, також потріть на терку половинку моркви, що залишилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

6. На розігрітій сковороді обсмажте моркву і цибулю в рослинній олії.

7. На сухій сковороді прожарити пшеничне борошно протягом 3-5 хвилин, поки вона не потемніє.

8. До горохового супу акуратно всипте борошно, при цьому постійно помішуючи. Потім додайте овочеву зажарку, не забудьте посолити і варіть близько 10 хвилин, потім вимкніть і залиште настоятися 20 хвилин.

Подавати пісний гороховий суп слід гарячим. Також можна прикрасити дрібно порізаною зеленню.

Рецепт пісного горохового супу-пюре

Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • 200 г гороху
  • селера – 1/8 кореня
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 1,5 л води
  • зелень – петрушка, кріп
  • сіль за смаком

Як приготувати:

1. Промийте і замочіть горох на 4-5 годин.

2. Корінь селери помийте, почистіть і поріжте соломкою.

3. Через зазначений час поставте горох варитися, додайте до нього порізану селеру. Після того, як доведете воду до кипіння, зробіть вогонь мінімальним і варіть горох до готовності. Горох вариться близько 60-70 хвилин, що визначається часом його замочування.

4. Тим часом помийте, почистіть, дрібно поріжте ріпчасту цибулю кубиками і потріть моркву на дрібній тертці. Цибулю і моркву необхідно пасерувати на рослинній олії протягом 4-5 хвилин.

5. До гороху додайте цибулю і моркву, варіть 5 хвилин, потім дайте супу охолонути і за допомогою блендера перетворіть його на пюре. Гороховий суп перемішайте, посоліть і знову доведіть до кипіння.

6. Подавати гороховий суп-пюре слід гарячим, посипавши дрібно порізаним коріандром і кропом.

Смачного!

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами смачних пісних супів. Ми також писали, як приготувати тушковану стручкову квасолю з помідорами чері.

Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі для пісних страв: