Як приготувати пісні пиріжки з яблуками

21 листопада 2018, 13:13
Рецепт дріжджових пиріжків з яблучною начинкою

Пісні пиріжки з яблуками. Фото: deposithotos.com

Різдвяний піст 2018 року розпочнеться 28 листопада і триватиме до 6 січня. У цей період віруючі не їдять м'ясо, молоко і яйця. Але якщо ви не можете уявити своє життя без солодкої випічки, приготуйте пиріжки з яблуками за нашим рецептом. Вони абсолютно пісні, але при цьому м'які і дуже смачні.

Пісні пиріжки з яблуками

Реклама

Інгредієнти:

Для опари:

  • 125 г води
  • 200 г борошна
  • 1/4 ч.л. сухих дріжджів

Для тіста:

Реклама
  • опара
  • 400 г просіяного борошна
  • 190 мл води
  • 100 мл рослинної олії
  • 1,5 ч.л. солі
  • 1,5 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • трохи міцного солодкого чаю

Для начинки:

  • 3 середніх яблука
  • 2 ст.л. цукру
  • 1,5 ч.л. крохмалю
  • 1 ч.л. кориці
  • лимонний сік

Рецепт приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти для опари, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10 годин.
  2. Приготуйте тісто: шматочками відправте опару в воду, додайте всі інші інгредієнти і замісити гладке тісто, що не липне до рук. Залиште його 1-1,5 години. Коли тісто підійде, скачайте його в кулю і залиште, поки ще раз не збільшиться в об'ємі.
  3. Очищені яблука наріжте кубиками, змішайте їх з крохмалем, лимонним соком, корицею і цукром.
  4. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  5. Розділіть тісто на невеликі шматочки (близько 20 штук) і зробіть з них коржики. Покладіть всередину начинку і защипайте краї.
  6. Покладіть пиріжки на застелений пергаментом деко швом вниз, дайте розстоятися протягом 20 хвилин. Змастіть солодким чорним чаєм.
  7. Відправте пиріжки до духовки і печіть близько 20 хвилин, поки вони не підрум'яняться.
  8. Готові пиріжки перекладіть на тарілку і накрийте чистим рушником.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальне тісто для пельменів. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептами прісного і дріжджового листкового тіста.

Реклама

Дивіться відео, чому начинка покупних пиріжків може бути небезпечною для здоров'я: