Як приготувати печені яблука з сиром та родзинками

23 березня 2020, 20:10
Готуємо запечені яблука з сирною начинкою

Печені яблука в духовці

Печені яблука з сиром та родзинками – смачний і корисний десерт, доречний для сніданку. Перед запіканням яблука потрібно обов'язково очистити від насіння і серцевини, але залишити шкірку. Вона збереже соковитість і красиву форму плодів.

Читайте також:

Реклама

Щоб начинка була ніжніше, протріть сир через сито. А щоб сирна маса краще тримала форму, додайте яєчний жовток.

Запечені яблука з сиром та родзинками

Печені яблука в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 87 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 4 великих яблука
  • 200 г сиру
  • 1 ст.л. меду або цукру
  • Жменя родзинок
  • Щіпка меленої кориці або ваніліну
  • Лимонний сік

Спосіб приготування:

  1. Ізюм замочіть в теплій воді, промийте та висушіть.
  2. Перемішайте в мисці сир, мед, родзинки і корицю.
  3. У яблук зріжте нижню частину, щоб їх було зручніше поставити вертикально. Акуратно зріжте верхівки.
  4. Збризніть яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли. Виріжте серцевину і частину м'якоті.
  5. Поставте яблука у жароміцну форму. Начиніть їх сиром. Начинка повинна трохи підніматися над краями яблук.
  6. Запікайте в духовці 20-30 хвилин при температурі близько 180-200 ° С.

Як подавати запечені яблука

Печені яблука смачно їсти як теплим, так і холодним. За бажанням їх можна полити медовим сиропом. Для цього в чашці слід розвести чайну ложку меду з гарячою кип'яченою водою.

Дивіться відео, як вибрати яблука:

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися найкращими рецептами яблучної шарлотки . Ми також розповідали, як приготувати дріжджові пиріжки з яблуками .