Як запекти яблука з начинкою: чотири простих рецепти

8 серпня 2019, 08:00
Готуємо печені яблука в духовці і мікрохвильовій печі

Запечені яблука – очень простое в приготовлении, а главное – вкусное и полезное блюдо. Их можно запекать в духовке или микроволновке вместе с сахаром, медом, вареньем, творогом, ягодами или орехами.

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк із корицею:

Реклама

Готовий десерт смачно їсти разом з кулькою ванільного морозива або збитими вершками. Користь печених яблук полягає в тому, що вони виводять з організму холестерин і нормалізують обмін речовин.

Як вибрати яблука для запікання

Плоди повинні бути міцними, стиглими, із соковитою кисло-солодкою м'якоттю. Ідеальний варіант – ароматні яблука пізніх сортів. Їх можна запікати цілком, ділити на половинки або розрізати на скибочки.

Реклама

Читайте також:

Перед запіканням яблука очищають від насіння і серцевини, але залишають шкірку, вона зберігає соковитість і красиву форму плодів. Кількість цукру в десерті варіюйте за смаком.

Печені яблука з медом і горіхами

Реклама
Запечені яблука з морозивом
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • яблука
  • Вершкове масло
  • 1/2 склянки волоських горіхів
  • мед

Спосіб приготування:

  1. Відберіть неушкоджені фрукти одного розміру, вимийте і висушіть їх.
  2. Гострим ножем або спеціальною металевою виїмкою видаліть серцевину. Покладіть плоди в форму, змащену вершковим маслом.
  3. Півсклянки очищених волоських горіхів підсмажте на сухій сковороді і зітріть у ступці.
  4. Змішайте горіхи з рідким медом і заповніть масою вільні серединки яблук.
  5. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 °С.
  6. Запікайте плоди до м'якості, подавайте теплими.
  7. Яблука можна полити ванільним соусом або підталим вершковим морозивом.

Печені яблука із сиром

Яблука із сирною начинкою
Фото: depositphotos.com

Смачний варіант, який підходить для сніданку.

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 4 великих яблук
  • 100 г м'якого сиру
  • 2 ч.л. цукрової пудри
  • родзинки
  • 1 стакан нежирних вершків
  • 2 яйця
  • Кілька чайних ложок цукру
  • щіпка ваніліну

Спосіб приготування:

  1. 4 великих яблука вимийте і розріжте на половинки. Видаліть серцевину і хвостики, ложкою або ножем виберіть частину м'якоті і дрібно наріжте її.
  2. 100 г м'якого сиру змішайте з 2 ч. Ложками цукрової пудри, невеликою кількістю родзинок без кісточок і подрібненої яблучної м'якоттю.
  3. Заповніть половинки сирною сумішшю, укладаючи її гіркою.
  4. Викладіть плоди в глибоку форму якомога щільніше, щоб вони не переверталися.
  5. 1 стакан нежирних вершків змішайте з 2 яйцями, парою чайних ложок цукру і дрібкою ваніліну.
  6. Збийте соус міксером і залийте ним яблука.
  7. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 °С. Запікайте плоди близько 10-15 хвилин або до м'якості.
  8. Подавайте теплими, полив залишилися в формі соусом.

Печені яблука у фользі з родзинками

Запечені яблука у фользі
Фото: pixabay.com

Цей десерт готується дуже швидко.

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • яблука
  • родзинки
  • колоті горіхи
  • Збиті вершки

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте плоди, видаливши серцевину. Начиніть яблука родзинками і колотими горіхами.
  2. Викладіть плоди на квадрати фольги і підійміть її краю, надавши згортки вид вузликів.
  3. Додайте яблука на деку і запікайте 10-15 хвилин в розігрітій духовці. Фольгу розвертайте обережно, щоб не обпектися.
  4. Подавайте десерт, прикрасивши його збитими вершками.

Печені яблука в мікрохвильовці

Яблука в мікрохвильовці
Фото: depositphotos.com

Яблука можна без проблем приготувати в мікрохвильовій печі.

Час приготування:

  • яблука
  • Коричневий цукор
  • свіжа м'ята
  • кориця
  • ягоди брусниці

Спосіб приготування:

  1. Стиглі міцні плоди розріжте навпіл, гострим овочевим ножем виріжте серцевину і видаліть хвостики.
  2. Намагайтеся не пошкодити самі яблука. У поглиблення половинок всипте по половині чайної ложки коричневого цукру і поставте яблука на тарілку.
  3. Запікайте їх в мікрохвильовій печі 2-3 хвилини на максимальній потужності.
  4. Перевірте готовність яблук. Вони повинні стати м'якими, зберігши соковитість.
  5. Якщо плоди твердоваті, включите піч ще на 1 хвилину.
  6. Покладіть яблука в креманки по 2 половинки на порцію.
  7. Прикрасьте їх листочками свіжої м'яти, корицею або ягодами брусниці.
  8. Такі ж яблука можна приготувати з медом, джемом або варенням.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися найкращими рецептами яблучної шарлотки. Ми також розповідали, як приготувати дріжджові пиріжки з яблуками.