Запечені яблука – очень простое в приготовлении, а главное – вкусное и полезное блюдо. Их можно запекать в духовке или микроволновке вместе с сахаром, медом, вареньем, творогом, ягодами или орехами.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк із корицею:
Готовий десерт смачно їсти разом з кулькою ванільного морозива або збитими вершками. Користь печених яблук полягає в тому, що вони виводять з організму холестерин і нормалізують обмін речовин.
Як вибрати яблука для запікання
Плоди повинні бути міцними, стиглими, із соковитою кисло-солодкою м'якоттю. Ідеальний варіант – ароматні яблука пізніх сортів. Їх можна запікати цілком, ділити на половинки або розрізати на скибочки.
Перед запіканням яблука очищають від насіння і серцевини, але залишають шкірку, вона зберігає соковитість і красиву форму плодів. Кількість цукру в десерті варіюйте за смаком.
Печені яблука з медом і горіхами
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- яблука
- Вершкове масло
- 1/2 склянки волоських горіхів
- мед
Спосіб приготування:
- Відберіть неушкоджені фрукти одного розміру, вимийте і висушіть їх.
- Гострим ножем або спеціальною металевою виїмкою видаліть серцевину. Покладіть плоди в форму, змащену вершковим маслом.
- Півсклянки очищених волоських горіхів підсмажте на сухій сковороді і зітріть у ступці.
- Змішайте горіхи з рідким медом і заповніть масою вільні серединки яблук.
- Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 °С.
- Запікайте плоди до м'якості, подавайте теплими.
- Яблука можна полити ванільним соусом або підталим вершковим морозивом.
Печені яблука із сиром
Смачний варіант, який підходить для сніданку.
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 4 великих яблук
- 100 г м'якого сиру
- 2 ч.л. цукрової пудри
- родзинки
- 1 стакан нежирних вершків
- 2 яйця
- Кілька чайних ложок цукру
- щіпка ваніліну
Спосіб приготування:
- 4 великих яблука вимийте і розріжте на половинки. Видаліть серцевину і хвостики, ложкою або ножем виберіть частину м'якоті і дрібно наріжте її.
- 100 г м'якого сиру змішайте з 2 ч. Ложками цукрової пудри, невеликою кількістю родзинок без кісточок і подрібненої яблучної м'якоттю.
- Заповніть половинки сирною сумішшю, укладаючи її гіркою.
- Викладіть плоди в глибоку форму якомога щільніше, щоб вони не переверталися.
- 1 стакан нежирних вершків змішайте з 2 яйцями, парою чайних ложок цукру і дрібкою ваніліну.
- Збийте соус міксером і залийте ним яблука.
- Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 °С. Запікайте плоди близько 10-15 хвилин або до м'якості.
- Подавайте теплими, полив залишилися в формі соусом.
Печені яблука у фользі з родзинками
Цей десерт готується дуже швидко.
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- яблука
- родзинки
- колоті горіхи
- Збиті вершки
Спосіб приготування:
- Підготуйте плоди, видаливши серцевину. Начиніть яблука родзинками і колотими горіхами.
- Викладіть плоди на квадрати фольги і підійміть її краю, надавши згортки вид вузликів.
- Додайте яблука на деку і запікайте 10-15 хвилин в розігрітій духовці. Фольгу розвертайте обережно, щоб не обпектися.
- Подавайте десерт, прикрасивши його збитими вершками.
Печені яблука в мікрохвильовці
Яблука можна без проблем приготувати в мікрохвильовій печі.
Час приготування:
- яблука
- Коричневий цукор
- свіжа м'ята
- кориця
- ягоди брусниці
Спосіб приготування:
- Стиглі міцні плоди розріжте навпіл, гострим овочевим ножем виріжте серцевину і видаліть хвостики.
- Намагайтеся не пошкодити самі яблука. У поглиблення половинок всипте по половині чайної ложки коричневого цукру і поставте яблука на тарілку.
- Запікайте їх в мікрохвильовій печі 2-3 хвилини на максимальній потужності.
- Перевірте готовність яблук. Вони повинні стати м'якими, зберігши соковитість.
- Якщо плоди твердоваті, включите піч ще на 1 хвилину.
- Покладіть яблука в креманки по 2 половинки на порцію.
- Прикрасьте їх листочками свіжої м'яти, корицею або ягодами брусниці.
- Такі ж яблука можна приготувати з медом, джемом або варенням.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися найкращими рецептами яблучної шарлотки. Ми також розповідали, як приготувати дріжджові пиріжки з яблуками.