Як приготувати великодній кекс з родзинками і горіхами

8 квітня 2020, 17:12
Такий кекс – відмінна альтернатива пасці

Пасхальний кекс: рецепт з фото

М'який, повітряний пасхальний кекс з родзинками і горіхами спекти дуже легко. На відміну від традиційної паски, він готується з дріжджового тіста, тому вимагає мінімум часу і сил.

Перед подачею кекс можна прикрасити просіяною цукровою пудрою, глазур'ю, фігурками з мастики або шоколаду, а також живими квітами.

Реклама

Великодній кекс з родзинками і горіхами

Пасхальний кекс: рецепт з фото

Час приготування:

Реклама
  • 1.5 години

Калорійність:

  • 320 ккал на 100 г

Складові:

  • 300 г борошна
  • 200 г цукрової пудри
  • 120 г вершкового масла кімнатної температури
  • 3 яйця
  • 3 ст.л. сиру (близько 60 г)
  • 100 мл молока
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 80 г родзинок
  • 50 г горіхів (фундук, мигдаль або волоські)

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Горіхи підсмажити на сухій сковороді. Дати охолонути, потім дрібно порубати.
  2. Яйця розділити на жовтки і білки.
  3. Жовтки збити з маслом і цукровою пудрою. Туди ж додати сир. Поступово влити молоко, додати борошно і розпушувач.
  4. Білки збити і в декілька заходів підмішати в тісто. Потім додати горіхи і родзинки, акуратно перемішати.
  5. Форму змастити вершковим маслом, викласти в неї тісто. Випікати 35-40 хвилин при 200 ºС.
  6. За необхідності можна накрити кекс фольгою (щоб не надто підрум'янювався).
  7. Готовність перевірити дерев'яною паличкою, вона повинна виходити з тіста сухою.
  8. Дати охолонути, вийняти з форми. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

На замітку

Ізюм можна попередньо залити ромом або коньяком, залишити мінімум на півгодини і потім додати в тісто.

Дивіться відео, як спекти пасхальний кекс гугельхупф:

На свято також можна приготувати шоколадну сирну паску. А найпопулярнішою глазур'ю для пасок залишається білкова.