Як приготувати горіховий рулет в духовці

2 грудня 2019, 09:00
Простий рецепт рулету з горіховою начинкою

Рулет з горіховою начинкою

Солодкий рулет – дуже популярний десерт . Начинка для нього підійде будь-яка: збита солодка сметана, перетертий з цукром лимон, густий джем, варене згущене молоко.

Дивіться відео, як приготувати галетное печиво з ягодами:

Реклама

Ми розповімо, як спекти рулет з сметанного тіста з горіхами, медом і корицею. Він готується дуже просто і швидко.

Читайте також:

Реклама

Горіховий рулет в духовці

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 284 ккал

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 2 склянки борошна
  • 4 ст. л. густої сметани
  • 50-100 г вершкового масла або маргарину
  • 1/2 склянки цукру
  • 1 яйце
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. соди

Для начинки:

  • 1 стакан волоських горіхів
  • 1/2 склянки цукру
  • 2 ст. л. меду
  • 1/8 ч. л. кориці

Спосіб приготування:

  1. З'єднати всі інгредієнти для тіста і замісити тісто.
  2. Розкачати тісто в пласт, залишаючи один край трохи товстішим за інший.
  3. Тонкий край пласта змастити медом і посипати цукром і подрібненими горіхами. Інший край змастити яйцем.
  4. Загорнути пласт в рулет, починаючи з тонкого краю, після чого помістити рулет на деко, змащене маслом, зверху змастити яйцем.
  5. Проколоти в деяких місцях рулет паличкою, щоб він не тріскався.
  6. Випікати рулет в добре розігрітій духовці до готовності.

Як подавати горіховий рулет

Рулет потрібно остудити і за бажанням прикрасити – цукровою пудрою, кремом або глазур'ю. Десерт також можна посипати кокосовою стружкою або колотими горіхами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти штрудель з сиром і яблуками .