Як приготувати новорічний кекс з мандаринами і сухофруктами

27 грудня 2018, 02:23
Простий рецепт ароматної зимової випічки

Кекс з мандаринами Фото: depositphotos.com

В Англії на Новий рік і Різдво традиційно готують кекси з великою кількістю сухофруктів. Особливість цієї випічки в тому, що її потрібно вистоювати кілька тижнів. Ми поділимося рецептом швидкого фруктового кексу, який можна подавати відразу після приготування.

Новорічний кекс з мандаринами

Реклама

Складові:

  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукор – 125 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 125 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Мандарини – 2 шт.
  • Сухофрукти – 150 г
  • Апельсиновий лікер – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 20 г

Цукор – 1 ч. Л.

Реклама

Для прикраси:

  • Цукрова пудра
  • Дрібний цукор – 1 ст.л.
  • Яєчний білок
  • Мандаринові дольки
  • Цедра лимону
  • Гілочки розмарину

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Очистити мандарини і розібрати на дольки, залишити на годину, щоб вони підсохли. Сухофрукти замочити в лікері на 30 хвилин.
  2. Масло і цукор збити в пишну масу. По одному додати яйця і збити. Всипати борошно, просіяне з розпушувачем, перемішати. Розігріти сковороду, додати 20 г масла і чайну ложку цукру. Викласти часточки мандаринів і смажити по кілька хвилин з кожного боку. Перекласти на тарілку і дати охолонути.
  3. Додати в сковороду сухофрукти з лікером. Нагрівати, поки не випарується алкоголь.
  4. Додати в тісто вистиглі сухофрукти і акуратно перемішати. Форму змастити вершковим маслом і присипати борошном. Викласти тісто, перекладаючи мандаринами. Випікати близько години при 180 С.
  5. Готовність кексу перевірити дерев'яною паличкою. Остудити. Посипати цукровою пудрою, прикрасити цедрою лимона, часточками мандарина і злегка змазати яєчним білком, посипати дрібним цукром.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати різдвяний штоллен за рецептом Юлії Висоцької. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати шоколадно-апельсиновий кекс на Різдво.

Дивіться відео, як спекти кекси з родзинками і горішками за рецептом Григорія Германа: