Як приготувати справжні грузинські хінкалі

16 січня 2020, 18:40
Рецепт хінкалі з м'ясним фаршем

Хінкалі з м'ясним фаршем / Фото: pixabay.com, Колаж: Сьогодні

Хінкалі – одна з найвідоміших грузинських страв . Вперше вона з'явилося в декількох регіонах Грузії, але вже незабаром поширилося в різних частинах Кавказу. Звідси і різноманіття різновидів хінкалі.

Дивіться відео про традиційні грузинські страви:

Реклама

На відміну від звичних нам пельменів, для тіста не використовують яйця. Начинку же можна підібрати будь-яку, в залежності від смакових уподобань: це може бути і баранина, і курка, і гриби.

Читайте також:

Реклама

Класичні хінкалі

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 146 ккал на штуку

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 500 г
  • Соняшникова рафінована олія – 30 мл
  • Вода – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. Л.

Для начинки:

  • Свинячий ошийок – 500 г
  • Яловичий антрекот – 500 г
  • Ріпчасту цибулю – 300 г
  • Сіль – 1 ч. Л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Вода – 250 мл
  • Чорний мелений перець – 1/2 ч. Л.
  • Мелена зіра – 1 г
  • Мелений чебрець – 1 г

Спосіб приготування:

  1. Борошно висипати гіркою. Посередині зробити невеликий отвір, влити туди підсолену воду і масло. Ретельно вимішати тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
  2. Надати йому форму кулі, загорнути в харчову плівку і поставити на 15 хвилин в холодильник.
  3. Лук і заздалегідь підморожене м'ясо подрібнити ножем, змішати. Посолити, додати спеції і роздавлений часник. Влити воду і довести фарш до консистенції густої сметани.
  4. Розкачати тісто в ковбаску і нарізати шматочками товщиною 3 см.
  5. Після цього розкачати кожен шматочок в пласт діаметром 12 см. На заготовку з тіста викласти начинку і заліпити хінкалі.
  6. Кинути їх в підсолений окріп. Коли хінкалі спливуть, полити їх холодною водою. Простежити, щоб вода в каструлі не припинила кипіти.
  7. Після цього варити ще 3-4 хвилини.
  8. Готові хінкалі подавати з чорним рубаним перцем.

Як правильно ліпити хінкалі

Розкачати тісто в формі гуртка. Покласти в центр кожного начинку і зліпити хінкалі в формі мішечка. Спершу зробити одну складочку з тіста, до неї притиснути другу. І так далі до кінця.

Роблячи правильні грузинські хінкалі, слід враховувати, що мінімальна кількість складочок повинно складати 14. В одних регіонах роблять 16 складочок, в інших – 19. Але 14 – це мінімум. Хвостик можна оформити будь-яким зручним способом: просто залишити, обрізати, виліпити з нього чотири куточки і т. д.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування хачапурі . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати найпопулярніші блюда грузинської кухні .