Як приготувати мексиканський соус гуакамоле

28 березня 2018, 17:47
Цей густий дип з авокадо подають разом з кукурудзяними чіпсами начос

Соус гуакамоле. Фото: freepik.com

Гуакамоле – це популярний мексиканський соус з авокадо, який має ацтекське коріння. Існує безліч рецептів гуакамоле, які відрізняються різними добавками, приправами, а також ступенем подрібнення інгредієнтів. Зазвичай до соусу додаються помідори, перець чилі, цибуля, кінза, часник і сік лайма чи лимона.

Класичний соус гуакамоле

Реклама

Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 шт. авокадо
  • 1 помідор
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 0,5 цибулини
  • 1 ст. л. нарізаної кінзи
  • 1 червоний гострий перець
  • 0,5 ч. л. солі

Рецепт приготування:

1. Розрізати авокадо навпіл, розгорнути половинки в різні боки і відокремити їх одна від одної. Видалити кісточки. М'якоть вийняти і розім'яти виделкою. Полити лимонним соком.

2. Стручки перцю розрізати уздовж, звільнити від насіння. Промити, обсушити і дрібно порубати. Лук очистити і дрібно нарізати.

Реклама

3. Перемішати м'якоть авокадо з перцем, цибулею і кінзою. Приправити сіллю. Помідор вимити й подрібнити. Додати до гуакамоле, перемішати. Якщо соус готується заздалегідь, накрити його харчовою плівкою і поставити до холодильника.

Гуакамоле з часником і помідорами

Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • 1 стиглий авокадо
  • невеликий пучок зелені (кінза, зелена цибуля)
  • 2-3 ст.л. оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • сік половини лимона
  • 1 великий томат
  • сіль і перець

Рецепт приготування:

1. Помити помідор, обдати його окропом і зняти шкірку. Розрізати томат на чотири частини, видалити насіння і всю рідину. Нарізати м'якоть невеликими кубиками.

2. Авокадо почистити, видалити кісточку, довільно нарізати і скласти до блендера. Додати зелень, часник, оливкову олію, сіль перець і сік лимона. Подрібнити все до отримання однорідної маси, перевірити на спеції. Додати нарізані помідори, перемішати.

3. Соус гуакамоле викласти до миски, зверху скропити оливковою олією і посипати меленим перцем.

Гуакамоле з перцем чилі і йогуртом

Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • 1 авокадо
  • 1 середнього розміру помідор
  • 1 гострий перець чилі
  • 1 невелика цибулина
  • 3-4 гілочки кінзи
  • сік 1 лайма
  • 2 зубчики часнику
  • 1/5 ч.л. насіння кумина
  • 1/5 ч.л. насіння коріандру
  • 1 ст.л. натурального йогурту або сметани
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

1. Насіння кумина і коріандру перетерти в ступці з сіллю.

2. Лук, помідор, чилі, кінзу і часник дрібно нарізати або подрібнити в блендері. Авокадо розім'яти виделкою. Додати сік лайма і йогурт. Приправити спеціями.

3. Накрити гуакамоле харчовою плівкою і прибрати до холодильника на 1 годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Гуакамоле з лаймом

Фото: pixabay.com

Інгредієнти:

  • 3 авокадо
  • половина невеликої червоної цибулини
  • кінза
  • 1 лайм
  • часник
  • сіль, гострий перець

Рецепт приготування:

1. Авокадо почистити і видалити кісточки. Викласти м'якоть до миски і розім'яти виделкою.

2. Цибулю дрібно нарізати, посолити і добре віджати руками, щоб вийшла гіркота. Кінзу помити і дрібно порубати. Очищений часник пропустити через прес.

3. Перемішати всі інгредієнти і заправити їх соком лайма.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом пісного салату з авокадо і мандаринів. Ми також писали, як приготувати з авокадо дієтичний сніданок.

Дивіться відео, як приготувати салат в половинках авокадо: