Як приготувати люля-кебаб з курки в духовці

22 червня 2020, 16:14
Рецепт соковитого курячого люля-кебаба

Люля-кебаб з курки

Люля-кебаб – страва популярна і апетитна. Традиційно його готують з баранини або яловичини, але рецепт можна зробити більш дієтичним, якщо взяти м'ясо курки.

Ми розповімо, як зробити простий курячий люля-кебаб в духовці . Його смачно їсти разом із зеленню, лавашем, шматочками солоних огірків або маринованої цибулі.

Реклама

Люля-кебаб в духовці

Люля-кебаб з курки

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 215 ккал на 100 г

Складові:

  • 800 г курячого м'яса
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. солі
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Насіння коріандру – за смаком
  • Петрушка або кінза – кілька гілочок

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Зрізати з кісток куряче м'ясо разом зі шкурою і жиром.
  2. Цибулю і часник почистити і нарізати.
  3. Пропустити курку через м'ясорубку разом з цибулею і часником.
  4. Посолити і поперчити фарш, приправити товченою зірою і коріандром, додати дрібно нарізану зелень, ретельно перемішати. Кілька разів з силою вдарити фарш про обробну дошку.
  5. Розділити фарш на довгасті ковбаски і викласти їх на деко. Можна надіти фарш на дерев'яні шпажки.
  6. Готувати під максимально розігрітим грилем духовки близько 12-15 хвилин.

Як подавати люля-кебаб

Подавати страву відразу з соусом, лавашем і овочами.

Дивіться відео, як запекти курячі крильця на мангалі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити люля-кебаб з соусом цацики .