Як приготувати цибульний суп: рецепт Юлії Висоцької

20 грудня 2017, 10:57
Ця страва – класика французької кухні

Французький цибульний суп. Фото: studio5.ksl.com

Найголовніше в приготування супу – це підготовка цибулі. Її потрібно нарізати якомога тонше і пасерувати в розтопленому вершковому маслі. Найкраще робити це на повільному вогні, постійно помішуючи цибулю, щоб вона не підгорала. Спочатку шматочки цибулі стануть прозорими, потім жовтими, а потім отримають приємний золотистий відтінок. Тільки після цього можна додавати воду або бульйон.

Цибулевий суп від Юлії Висоцької

Складові:

Реклама
  • великі цибулини – 4 шт.
  • сир твердий – 150 г
  • масло вершкове – 125 г
  • хліб білий – ½ батона
  • лавровий лист – 2 шт.
  • перець білий мелений – ¼ ч. л.
  • сіль морська – ½ ч. л.

Рецепт приготування:

1. Духовку розігріти до 200 °С.

2. Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.

Реклама

3. У каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло. Додати цибулю, перемішати, накрити кришкою і томити на дуже повільному вогні.

4. Коли цибуля стане зовсім м'якою і злегка закарамелізується, залити її літром окропу, додати лаврове листя, накрити кришкою і готувати ще близько 20 хвилин, потім суп посолити, поперчити, перемішати і зняти з вогню.

5. Хліб нарізати шматками товщиною 1 см і підсушити в духовці з двох сторін до золотистого кольору.

Реклама

6. Сир натерти на крупній тертці.

7. Налити суп у вогнетривкий керамічний посуд, присипати сиром, зверху покласти грінку, її також присипати сиром і поставити на 1-2 хвилини в сильно розігріту духовку на самий верх, щоб сир злегка підрум'яниться.

8. Подавати французький цибулевий суп гарячим.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, чим цибульний суп корисний для здоров'я.