Французький цибульний суп. Фото: studio5.ksl.com
Найголовніше в приготування супу – це підготовка цибулі. Її потрібно нарізати якомога тонше і пасерувати в розтопленому вершковому маслі. Найкраще робити це на повільному вогні, постійно помішуючи цибулю, щоб вона не підгорала. Спочатку шматочки цибулі стануть прозорими, потім жовтими, а потім отримають приємний золотистий відтінок. Тільки після цього можна додавати воду або бульйон.
Цибулевий суп від Юлії Висоцької
Складові:
- великі цибулини – 4 шт.
- сир твердий – 150 г
- масло вершкове – 125 г
- хліб білий – ½ батона
- лавровий лист – 2 шт.
- перець білий мелений – ¼ ч. л.
- сіль морська – ½ ч. л.
Рецепт приготування:
1. Духовку розігріти до 200 °С.
2. Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
3. У каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло. Додати цибулю, перемішати, накрити кришкою і томити на дуже повільному вогні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. Коли цибуля стане зовсім м'якою і злегка закарамелізується, залити її літром окропу, додати лаврове листя, накрити кришкою і готувати ще близько 20 хвилин, потім суп посолити, поперчити, перемішати і зняти з вогню.
5. Хліб нарізати шматками товщиною 1 см і підсушити в духовці з двох сторін до золотистого кольору.
6. Сир натерти на крупній тертці.
7. Налити суп у вогнетривкий керамічний посуд, присипати сиром, зверху покласти грінку, її також присипати сиром і поставити на 1-2 хвилини в сильно розігріту духовку на самий верх, щоб сир злегка підрум'яниться.
8. Подавати французький цибулевий суп гарячим.
Нагадаємо, раніше вчені розповіли, чим цибульний суп корисний для здоров'я.