Як приготувати літній салат з запечених овочів

28 серпня 2019, 10:35
Смачний салат з запеченими баклажанами і солодким перцем

Салат з запечених овочів

Салат з печених овочів – це смачна і корисна літня страва, яку можна взяти із собою на пікнік. Вона стане прекрасним доповненням до будь-якого м'яса, приготованого на вугіллі.

Дивіться відео, які овочі варто заготовити на зиму:

Реклама

У нашому рецепті салат готується з баклажанів, перцю, помідорів і моркви. Часник і пряні трави надають йому приголомшливий аромат.

Салат із запеченими баклажанами і солодким перцем

Реклама

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 2 середніх баклажани
  • 1 солодкий червоний болгарський перець
  • 1 морква
  • 3 помідори
  • 3 гілочки петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ч. л. сушеного чебрецю
  • 1 ст. л. соку лимона
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Баклажани нарізати кружечками і викласти на змащене олією деко.
  2. Солодкий перець нарізати кубиками і додати до баклажанів.
  3. Посипати овочі сіллю і чебрецем і запікати до м'якості близько 20 хвилин при 180 С.
  4. Моркву натерти на тертці, помідори нарізати кубиками. Часник подрібнити, а листя петрушки крупно порубати.
  5. Змішати підготовлені овочі і зелень. Заправити лимонним соком і оливковою олією.
  6. Поставити салат до холодильника на 1 годину, щоб він настоявся.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати овочеве рагу по-середземноморському. "Сьогодні" також ділилися рецептом аджапсандалі.