Салат з запечених овочів
Салат з печених овочів – це смачна і корисна літня страва, яку можна взяти із собою на пікнік. Вона стане прекрасним доповненням до будь-якого м'яса, приготованого на вугіллі.
Дивіться відео, які овочі варто заготовити на зиму:
У нашому рецепті салат готується з баклажанів, перцю, помідорів і моркви. Часник і пряні трави надають йому приголомшливий аромат.
Салат із запеченими баклажанами і солодким перцем
Час приготування:
- 1,5 години
Інгредієнти:
- 2 середніх баклажани
- 1 солодкий червоний болгарський перець
- 1 морква
- 3 помідори
- 3 гілочки петрушки
- 2 зубчики часнику
- 2 ч. л. сушеного чебрецю
- 1 ст. л. соку лимона
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Баклажани нарізати кружечками і викласти на змащене олією деко.
- Солодкий перець нарізати кубиками і додати до баклажанів.
- Посипати овочі сіллю і чебрецем і запікати до м'якості близько 20 хвилин при 180 С.
- Моркву натерти на тертці, помідори нарізати кубиками. Часник подрібнити, а листя петрушки крупно порубати.
- Змішати підготовлені овочі і зелень. Заправити лимонним соком і оливковою олією.
- Поставити салат до холодильника на 1 годину, щоб він настоявся.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати овочеве рагу по-середземноморському. "Сьогодні" також ділилися рецептом аджапсандалі.