Куряча по-чеськи
Куряча печінка, тушкована в сметані, виходить незвичайно ніжною. А приготування не займе багато часу. Щоб додати страві більш насичений смак, ми радимо додати смажені гриби і зелень.
Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:
Куряча печінка в сметані з грибами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 143 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 600 г курячої печінки
- 200 г печериць
- 3 ст. л. сметани
- 3 ст. л. олії
- 1 шт. ріпчастої цибулі
- 1 лавровий лист
- 1/2 ч. л. чорного меленого перцю
- 1/2 ч. л. суміші сушених прянощів (кріп, петрушка, базилік)
- Зелень петрушки – для прикраси
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Велику головку ріпчастої цибулі нарізати у вигляді півкілець. Викласти на розігріту сковороду з олією. Пасерувати до золотистого кольору.
- Печериці нарізати шматочками середнього розміру і додати до пасерувати цибулі. Помішуючи, обсмажити.
- Курячу печінку дрібно нарізати і додати в сковороду до цибулі і грибів. Обсмажувати на середньому вогні, помішуючи, приблизно 5 хвилин.
- Додати сметану, суміш сушених прянощів і лавровий лист. Посолити, поперчити і добре перемішати. Потім накрити сковорідку кришкою і тушкувати приблизно 7-8 хвилин до готовності.
- Викласти в тарілку для подачі і прикрасити нарізаною зеленню петрушки.
Як подавати печінку
Подавати печінку гарячою як самостійну страву або з гарніром. Це може бути картопляне пюре, гречка або рис.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати вареники з печінкою . "Сьогодні" також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької .