Як приготувати курячу печінку в сметані з грибами

23 січня 2020, 15:45
Готуємо печінку в сметані з цибулею і грибами на сковороді

Куряча по-чеськи

Куряча печінка, тушкована в сметані, виходить незвичайно ніжною. А приготування не займе багато часу. Щоб додати страві більш насичений смак, ми радимо додати смажені гриби і зелень.

Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:

Реклама

Читайте також:

Куряча печінка в сметані з грибами

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 143 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 600 г курячої печінки
  • 200 г печериць
  • 3 ст. л. сметани
  • 3 ст. л. олії
  • 1 шт. ріпчастої цибулі
  • 1 лавровий лист
  • 1/2 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1/2 ч. л. суміші сушених прянощів (кріп, петрушка, базилік)
  • Зелень петрушки – для прикраси
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Велику головку ріпчастої цибулі нарізати у вигляді півкілець. Викласти на розігріту сковороду з олією. Пасерувати до золотистого кольору.
  2. Печериці нарізати шматочками середнього розміру і додати до пасерувати цибулі. Помішуючи, обсмажити.
  3. Курячу печінку дрібно нарізати і додати в сковороду до цибулі і грибів. Обсмажувати на середньому вогні, помішуючи, приблизно 5 хвилин.
  4. Додати сметану, суміш сушених прянощів і лавровий лист. Посолити, поперчити і добре перемішати. Потім накрити сковорідку кришкою і тушкувати приблизно 7-8 хвилин до готовності.
  5. Викласти в тарілку для подачі і прикрасити нарізаною зеленню петрушки.

Як подавати печінку

Подавати печінку гарячою як самостійну страву або з гарніром. Це може бути картопляне пюре, гречка або рис.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати вареники з печінкою . "Сьогодні" також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької .