Як приготувати крем для торта зі згущеного молока

26 грудня 2017, 18:46
Зі згущеного молока можна зробити ніжний крем, якщо доповнити його вершковим маслом або сметаною

Крем зі згущеного молока Фото: pixabay.com

Крем зі згущеного молока набагато м'якше традиційного масляного крему, збитого із цукром. Він підходить для приготування тістечок, печива, вафель і домашніх тортів.

На основі згущеного молока можна приготувати кілька видів крему для торта. Різноманітні добавки – сік фруктів і ягід, горіхи, мед, шоколад, сметана – дозволить влаштовувати найсміливіші експерименти, отримуючи кожного разу новий смак.

Реклама

Класикою жанру є крем на основі згущеного молока і вершкового масла. Багато господинь люблять його за швидкість і простоту приготування.

Рецепт класичного крема зі згущеного молока

Інгредієнти:

  • 1 банка згущеного молока
  • 250 г вершкового масла кімнатної температури

Рецепт приготування:

Реклама

1. Наріжте масло невеликими кубиками і помістіть їх в глибоку каструлю. Увімкніть міксер на малу швидкість і з його допомогою збийте масло в однорідну масу. Зазвичай на це йде всього п'ять секунд.

2. Поступово додавайте згущене молоко. Тільки не вливайте його за один раз. Додавайте молоко буквально по 1-2 ст.л., не більше. Швидкість міксера можна підвищити. Продовжуйте збивати крем до тих пір, поки він перестане прилипати до стінок каструлі.

3. Використовуйте отриманий крем відразу, не зберігайте його. Він відмінно підійде для приготування будь-якого торта, але особливо гарний у поєднанні з бісквітними, пісочним і вафельними коржами. Крем можна використовувати як для прошарку, так і для прикраси торта.

Реклама

Рецепт крема зі згущеного молока зі сметаною

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 0,5 банки згущеного молока
  • 200 г сметани (бажано використовувати сметану з підвищеним вмістом жирності)
  • 300 г волоських горіхів

Рецепт приготування:

1. Збийте міксером згущене молоко з розм'якшеним вершковим маслом. Додайте сметану і знову збийте.

2. Подрібніть волоські горіхи і додайте їх до сметани і згущеного молока.

3. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Цей крем відмінно підходить для тортів на бісквітній основі.

Рецепт заварного крема зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • 200 г згущеного молока
  • 1 стакан молока
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. борошна

Рецепт приготування:

1. Влийте в каструлю молоко, додайте цукор і борошно, перемішайте. Після додавання борошна можуть з'явитися грудочки, однак не варто намагатися їх позбутися, оскільки вони потім розіб'ються міксером.

2. Варіть крем на невеликому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Не захоплюйтеся варінням, інакше крем може підгоріти.

3. Остудіть крем до кімнатної температури, додайте згущене молоко і вершкове масло, а потім все збийте міксером. За бажанням можна покласти трохи ванілі для аромату.

Спробуйте поекспериментувати з добавками. Влийте в приготований крем чайну ложку рому, коньяку або будь-якого лікеру, і він стане значно духмяніший і смачніший. У ролі ароматизатора також можна задіяти фруктову есенцію або ванілін.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, з чого складаються торти, від яких не гладшають.Також сайт "Сегодня" повідомляв, як вибрати якісні кондитерські вироби.