Як приготувати класичний хумус в домашніх умовах

12 листопада 2019, 19:19
Хумус роблять з гороху нут

Хумус класичний / Фото: Pexels

Хумус – популярна на Близькому Сході холодна закуска з нуту з кунжутної пастою, яку традиційно подають з пітою. Вона пюреподібна, досить пряна і масляниста.

Дивіться відео, як зробити оригінальні домашні соуси:

Реклама

Цей простий і смачний класичний рецепт – швидкий спосіб приготування кремового хумусу без використання висушених бобів або очищення їх від шкірки. У хумусі міститься велика кількість клітковини, білків і корисних жирів.

Читайте також:

Реклама

Хумус: класичний рецепт

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 166 ккал на 100 г

Складові:

  • 1,5 чашки промитого і висушеного консервованого нуту
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • 1/2 чайної ложки кмину
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 склянки свіжого лимонного соку (близько 2-х лимонів)
  • 2 столові ложки води
  • 1/4 склянки тахіні
  • 1/4 склянки оливкової олії

Спосіб приготування:

  1. Додайте нут, часник, кмин і сіль в кухонний комбайн. Подрібніть.
  2. Поступово додавайте лимонний сік, а потім воду, поки працює кухонний комбайн.
  3. Додайте тахіні і продовжуйте подрібнювати.
  4. Потім додайте оливкову олію.
  5. Охолодіть протягом 30 хвилин.
  6. Прикрасьте хумус оливковою олією, цілим нутом, насінням кунжуту і нарізаною петрушкою.
  7. Подавайте разом з пітою.

Як зробити хумус смачніше і як його зберігати

Зберігають хумус в холодильнику протягом 3-х днів. У морозилці закуска може зберігатися місяць. Якщо вона трохи підсохла, додайте оливкову олію.

Смак хумус можна урізноманітнити. Для цього в закуску додають обсмажений червоний перець, цибулю, помідори, а також сир фета, кедрові горішки, какао, гарбузове пюре.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бурякового хумус . "Сегодня" також писали, як приготувати дип з баклажанів за рецептом Джеймі Олівера .