Як приготувати канеле в домашніх умовах

28 грудня 2019, 16:15
Це одне з типових французьких ласощів, придумане понад 300 років тому

Канеле: рецепт с фото

Канеле – десерт французької кухні родом з Аквітанії. Тістечко має м'яке і ніжне тісто, ароматизоване ромом і ваніллю, а зовні покрите твердою карамелізованою скоринкою. Воно чимось нагадує ромову бабу.

Дивіться відео, як приготувати французький яблучний пиріг:

Реклама

Бажано приготувати тісто для канеле заздалегідь (або за добу або хоча б за 5-6 годин до випічки). Рецепт розрахований на 12-16 штук.

Читайте також:

Реклама

Канеле класичні

Час приготування:

  • 1,5 години

Калорійність:

Реклама
  • 206 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 400 мл молока
  • 200 г цукрової пудри
  • 100 г борошна
  • 20 г розтопленого вершкового масла
  • 60 мл рому
  • 2 жовтки
  • 1 яйце
  • Стручок ванілі

Спосіб приготування:

  1. Підігріти молоко, дати трохи охолонути.
  2. За допомогою міксера змішати яйця з цукром, додати ваніль, борошно, дрібку солі.
  3. Потихеньку вливати молоко, продовжуючи перемішувати міксером.
  4. Додати масло і ром, знову перемішати. Тісто виходить за консистенцією як для млинців. Прибрати до холодильника на 5-6 годин або на ніч.
  5. Розігріти духовку до 240 °С в режимі конвекції.
  6. До формочки для канеле влити десь 3/4 тіста (тісто в духовці підніметься).
  7. Поставити до духовки на 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 190 °С і випікати ще годину.
  8. Витягнути з духовки, дати трохи охолонути і витрусити готові канеле з форми.

Як подавати десерт

Канеле найкраще подавати трохи теплими, але в жодному разі не гарячими.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати трайфл з малиною і апельсином від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також писали, як зробити десерт "Три молока".