Як приготувати ірландське рагу з яловичини з овочами

12 грудня 2019, 17:20
В ірландську печеню обов'язково додають пиво

Ірландське рагу

Ірландська кухня досить проста, а основне місце в ній займають м'ясні та рибні страви з картопляним гарніром.

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські:

Реклама

Знаменита ірландська печеня з яловичини з пивом і овочами – ідеальна страва для зими. Вона смачна, ситна і відмінно зігріває.

Читайте також:

Реклама

Ірландське рагу з яловичини

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 468 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1,5 кг м'яса
  • 1,5 картоплі
  • 6 зубців часнику
  • 400 мл темного пива
  • 3 склянки бульйону
  • 300 г консервованих томатів
  • 100 г кореня селери
  • 2 цибулини
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2 ст. ложки чебрецю
  • Трохи вустерського соусу
  • 2 лаврові листки
  • 50 г оливкової олії
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 2 морквини
  • Перець
  • Сіль
  • 2 ст. ложки петрушки

Спосіб приготування:

  1. Помийте м'ясо, обсушити, наріжте його невеликими шматками. Обсмажте на розігрітій сковороді невеликими порціями. Окремо посмажте моркву, цибуля, корінь селери.
  2. Коли овочі стануть м'яким, покладіть консервовані томати, подрібнені зубки часнику, чебрець, влийте вустерский соус. Додайте шматочки м'яса, влийте гарячі пиво і бульйон.
  3. Поперчіть, посоліть, всипте цукор, покладіть лавровий лист. Тушкуйте рагу на маленькому вогні 1-1,5 години. В кінці додайте обсмажену картоплю, зелень.

Корисна порада

У ірландське рагу можна покласти гарбуз, брюссельську капусту, квасолю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний стейк з яловичини . Крім цього, "Сьогодні" писали, як приготувати печеню з яловичини по-ірландськи під кришечкою з тіста.