Як приготувати ідеальний соус для домашньої шаурми

25 березня 2020, 19:07
Готуємо соус до шаурми з майонезу і кефіру

Соус для шаурми повинен підходити до начинки

Домашня шаурма набагато корисніше тієї, що продається на вулиці , адже ви можете самі контролювати якість і свіжість продуктів. Але для смачної шаурми начинки і лаваша недостатньо, важливий ще і правильно підібраний топінг.

Читайте також:

Реклама

Класичний соус для шаурми готується з сметани, майонезу, кефіру, часнику і спецій. Щоб соус загус і набув потрібної консистенції, його відправляють на кілька годин в холодильник.

Соус для шаурми з майонезу

Соус для шаурми повинен підходити до начинки

Реклама

Час приготування:

  • 5 хвилин + час на охолодження

Калорійність:

  • 160 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 250 г майонезу
  • 200 г кефіру
  • 3 ст.л. сметани
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 ч. л. каррі
  • 1/2 ч. л. хмелі-сунелі
  • 1/2 ч. л. меленої солодкої паприки

Спосіб приготування:

  1. Змішайте майонез, кефір і сметану.
  2. Додайте пропущений через прес часник і спеції.
  3. Добре перемішайте всі інгредієнти і поставте на кілька годин в холодильник.

Корисна порада

Ви можете додати в соус трохи подрібненої зелені.

Дивіться відео, як зробити оригінальні соуси до м'яса:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом домашніх соусів для бургерів . "Сьоггодні" також розповідали, як виправити пересолений соус .