Як приготувати ідеальні млинці: поради Євгенія Клопотенка

13 лютого 2019, 15:49
Рецепт тонких млинців від українського шеф-кухаря

Багато хто любить тонкі млинці, але далеко не всі вміють їх готувати. Відомий шеф-кухар і кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився секретами ідеальних млинців.

Реклама

Млинці від Євгена Клопотенка

Складові:

  • 130 г пшеничного борошна
  • 340 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • Сіль за смаком
  • Цукор – за смаком

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. "Коли ви готуєте млинці, головне – точна кількість інгредієнтів. Борошна нам потрібно 130 г, яке варто обов'язково просіяти", – говорить Євген.
  2. Щоб млинці були смачними, в борошно потрібно додати 2 середніх яйця і правильну кількість молока. "Якщо яйця будуть занадто великими, млинці можуть вийти грудкою", – розповідає Клопотенко.
  3. Молока нам знадобиться 340 мл. Рослинна олія потрібна, щоб млинці не прилипали до сковороди і були більш еластичними. Готовому тісту дайте постояти протягом 10 хвилин.
  4. Потім розігрійте сковороду на середньому вогні, змастивши її тонким шаром масла. Наливаючи тісто ополоником, рівномірно розподіліть його по сковороді. Обсмажте з двох сторін.
  5. Але це ще не все. Щоб надати млинцям завершений смак, в арсеналі Євгена є ще один лайфхак, родом з Франції. Просто змажте млинці невеликою кількістю вершкового масла.
  6. "Млинці відразу стануть золотистими. Вершкове масло додасть їм трохи іншого смаку. Смачного!", – каже кулінарний експерт.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати млинці, не забруднивши гору посуду. Сайт "Сегодня" также делился рецептом смачних бананових оладів.