Багато хто любить тонкі млинці, але далеко не всі вміють їх готувати. Відомий шеф-кухар і кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився секретами ідеальних млинців.
Млинці від Євгена Клопотенка
Складові:
- 130 г пшеничного борошна
- 340 мл молока
- 2 яйця
- 1 ст.л. рослинної олії
- Сіль за смаком
- Цукор – за смаком
Читайте також:
Рецепт приготування:
- "Коли ви готуєте млинці, головне – точна кількість інгредієнтів. Борошна нам потрібно 130 г, яке варто обов'язково просіяти", – говорить Євген.
- Щоб млинці були смачними, в борошно потрібно додати 2 середніх яйця і правильну кількість молока. "Якщо яйця будуть занадто великими, млинці можуть вийти грудкою", – розповідає Клопотенко.
- Молока нам знадобиться 340 мл. Рослинна олія потрібна, щоб млинці не прилипали до сковороди і були більш еластичними. Готовому тісту дайте постояти протягом 10 хвилин.
- Потім розігрійте сковороду на середньому вогні, змастивши її тонким шаром масла. Наливаючи тісто ополоником, рівномірно розподіліть його по сковороді. Обсмажте з двох сторін.
- Але це ще не все. Щоб надати млинцям завершений смак, в арсеналі Євгена є ще один лайфхак, родом з Франції. Просто змажте млинці невеликою кількістю вершкового масла.
- "Млинці відразу стануть золотистими. Вершкове масло додасть їм трохи іншого смаку. Смачного!", – каже кулінарний експерт.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати млинці, не забруднивши гору посуду. Сайт "Сегодня" также делился рецептом смачних бананових оладів.