Як приготувати голубці: класичний рецепт з фаршем і рисом

3 квітня 2020, 10:09
Рецепт смачних голубців на сковороді

Голубці з фаршем і рисом

Традиційні голубці – це м'ясний фарш з рисом, загорнутий в капустяне листя. Найчастіше голубці тушкують, але іноді запікають у духовці.

Читайте також:

Реклама

Наш простий рецепт домашніх голубців зі сметанно-томатним соусом посяде гідне місце у вашій кулінарній книзі.

Голубці з м'ясним фаршем і рисом

Голубці з фаршем і рисом

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 126 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 500 г змішаного фаршу
  • 1/2 чашки рису, відвареного до напівготовності
  • 1 цибулина, очищена і дрібно нарізана
  • 2-3 столові ложки кетчупу або один протертий помідор
  • Сіль, перець
  • 1 середній качан капусти

Для соусу:

  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 1 банка (450 г) помідорів у власному соку або 3-4 великих помідора
  • 2-3 столові ложки сметани
  • Сіль, перець

Дивіться відео, як вибрати фарш для голубців:

Спосіб приготування:

  1. Покласти в миску фарш, рис, цибулю, кетчуп, сіль і перець і добре перемішати. За бажанням додати кілька ложок води.
  2. У великій каструлі закип'ятити воду. У качана відрізати нижню частину (там, де їх скріплює качан), трохи нижче середини. Так листя будуть легше відділятися.
  3. Покласти капусту в киплячу воду зрізом в верх і розділити на листя за допомогою двох виделок. Поварити листя 2-3 хвилини, потім вийняти їх з рідини.
  4. Для соусу цибулину обсмажити до золотистого кольору. Помідори дрібно нарізати або подрібнити в кухонному комбайні, додати до цибулі. Посолити і поперчити, добре розмішати, накрити кришкою і тушкувати 5-10 хвилин на слабкому вогні. В кінці додати сметану.
  5. Якщо ви не хочете смажити цибулю, соус можна приготувати і за іншим рецептом: в мисці змішати 4-5 столових ложок кетчупу, 2-3 ложки сметани, сіль, перець, залити водою і добре розмішати.
  6. На кожен лист капусти покласти фарш і сформувати голубці. За бажанням обсмажити кожен голубець до золотистого кольору.
  7. Голубці щільно вкласти в товстостінну каструлю. Зверху вилити соус і додати стільки води, щоб голубці були покриті.
  8. Щільно накрити каструлю кришкою і тушкувати на слабкому вогні близько години.

Як подавати голубці

Подавати страву гарячою, за бажанням доповнивши сметаною або кетчупом.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати з фаршу ідеальні котлети. Ми також ділилися найкращими ідеями страв з фаршу.